• Головна
  • Новини
  • Коронавірус у Франції: карантинні заходи не працюють, припиніть залякування – Дідьє Рауль, інфекціоніст №1 у світі

01.04.2020, 09:49

Коронавірус у Франції: карантинні заходи не працюють, припиніть залякування – Дідьє Рауль, інфекціоніст №1 у світі

Інтерв’ю одного з найавторитетніших інфекціоністів сучасності – французького професора Дідьє Рауля (фр. Didier Raoult) про коронавірус, записане 17.03.2020 і оприлюднене 22.03.2020.

Це не просто «французький лікар» чи «серйозний вчений», а фахівець № 1 у світі в галузі інфекційних захворювань – уточнює Захар Мілютін

Про це пише «Народний Оглядач». 

Серед іншого Дідьє Рауль розповідає про таке.

– Регулярну смертність у Франції китайський коронавірус наразі жодним чином не збільшує. Навпаки, до зафіксованого, наприклад, у 2017 році сезонного піку смертей від ГРВІ (куди, за словами професора, завжди входять і смерті через невдале лікування антибіотиками) вірусний сезон 2020-го наразі «не добирає» 10 тисяч померлих.

Циклічність загальної смертності у Франції

Циклічність загальної смертності у Франції протягом 2013-2020 років

– Наводить щоденну смертність у шпиталях Марселя – жодного збільшення не спостерігається. Конкретно по коронавірусу в Марселі було 4 смерті, проте лише одна з них асоційована з новим китайським штамом COVID-19. Решта троє вмерли від ускладнень звичайних старих постійно циркулюючих коронавірусів.

– Нічого вартого сьогоднішніх заходів «достойних атомної катастрофи» професор Рауль у китайському коронавірусі не бачить.

– Ізоляцію японською владою океанського лайнера Diamond Princess  з пенсіонерами французький метр без тіні політкоректності називає «божевіллям». Проте це божевілля дало найрелевантніші на сьогодні дані щодо реальної заразності та летальності китайського коронавірусу.

Там було 3700 осіб. 700 з них захворіли та 7 вмерли. Тобто в популяції з найвищими ризиками летальність склала 1%. «Отже, треба перестати залякувати людей».

– «Коли ви тестуєте тільки тих, хто знаходиться в реанімації, і наказуєте усім, хто хворіє легко, сидіти вдома, ви маєте бачення серйозності захворювання, яке не має нічого спільного з реальною серйозністю захворювання» – бо в реанімацію загалом потрапляють люди тільки з важким перебігом».

– «Я не бачу ознак особливо серйозної смертності. Я не бачу впливу на загальну смертність в країні. І я продовжую вважати, що треба зберігати спокій і робити те, що зазвичай робиться з інфекціями загалом: діагностику і лікування».

– Три країни, де ситуація не контрольована: Італія, Франція та Іспанія. Вони не є зразком для наслідування.

Італійські карантинні заходи не запобігають розповсюдженню захворювання. Теж саме у Франції та Іспанії.

І це саме ті три країни, що вирішили на перший план поставити карантинні заходи.

Тепер варто спитати себе, чи не пора переглянути цей підхід і почати робити те, що робиться в Кореї: збільшити тестування, лікувати людей та ІЗОЛЮВАТИ ЛИШЕ ІНФІКОВАНИХ на той період, поки вони заразні. І зменшувати цей період шляхом лікування. І їх не треба ізолювати 20 днів, якщо на 5-й день вони вже мають негативний результат тесту. «Бо це вже не наука, а наукова фантастика... чи відьмацтво».

– «Ми повинні повернутись до простих тез: інфекційні захворювання означають, що коли мікроби присутні, людина заразна. Коли мікробів нема – людина не заразна... Медикаменти треба використовувати для лікування хвороб. Це медицина» – розповідає французький професор Дідьє Рауль.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: