Михайло Цимбалюк

політик

Народний депутат України, генерал-лейтенант міліції, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України


19.10.2024, 20:06

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Днями у Ватикані повідомлено про те, що Глава УГКЦ Блаженніший Святослав за згодою Синоду прийняв зречення трьох архиєреїв, які досягли 75-річного віку, серед яких Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк. Людина з великим серцем, любов’ю до Всевишнього і один із ідеологів відбудови Зарваниці як центру УГКЦ. Вдячний Богові за знайомство і спільну працю з владикою Василієм.

Ще в далекому 1975 році його призначили опікуном зруйнованої більшовиками Зарваниці. У цей нелегкий час радянського тоталітарного тиску кілька разів священика забирали в КДБ. Одного разу його два тижні тримали в Івано-Франківську, де допити тривали по дванадцять годин. Василь Семенюк починав служити Богові у ті часи, коли це було не тільки не популярно, а й небезпечно, він буквально по цеглині відбудовував духовний центр на Тернопільщині, попри скептиків впевнено йшов до мети і йому це вдалося.

Через терни до зірок – це про Василя Семенюка. Зараз Марійський духовний центр у Зарваниці – це родзинка України, куди приїжджають щорічно мільйони паломників і величезна заслуга цього саме митрополита. А вища Духовна семінарія імені Йосипа Сліпого підготувала сотні молодих священиків і для кожного він старався бути хоч і жорстким, але люблячим батьком.

Наступнику Теодору Мартинюку буде і легко, і складно водночас. Бо владику Василія знають у світах, довкола нього гуртувалися, він – духовний архітектор, який збудував міцний фундамент, на якому зараз стоїть Марійський центр у Зарваниці.

Щира подяка владиці Василю Семенюку за ревне служіння. Ви завжди будете прикладом незламності і твердості у вірі для моєї родини, відчуваємо Вашу підтримку та дякуємо за молитви. Будьте благословенні і щасливі!

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: