06.12.2019, 08:36

Більш як 600 пакистанок продали у Китай як наречених

Понад 600 дівчат і жінок з усього Пакистану продали як наречених китайським чоловікам і вивезли у КНР. Повний список імен склали пакистанські слідчі.

Про це передає ТСН з посиланням на розслідування агенції Associated Press.

Агентство Associated Press провело розслідування та дізналося, що 629 дівчат та жінок з усього Пакистану продали як наречених китайським чоловікам та вивезли до КНР. Повний список імен склали пакистанські слідчі, повідомляється в розслідуванні агентства.

Схема, яку викрили, охоплює торгівлю жінками від 2018 року. Після оприлюднення цих даних, потік дівчат до Китаю трохи зменшився, але цифри набагато більші ніж у списку.

Співрозмовники АР причиною цього називають тиск з боку урядових чиновників, які бояться поставити під удар торгово-економічні відносини між ІРП і КНР, які ще й перебувають у тісному військово-політичному союзі, направленому проти Індії. 

Деякі жінки, які потрапили до списку, спочатку відмовлялися давати свідчення, так як їм або погрожували, або підкуповували.

Кілька вищих посадових осіб, знайомих з подіями, сказали, що розслідування торгівлі людьми сповільнилося, а слідчі розчарувались. Чиновники, які говорили з журналістами, робили це тільки за умови анонімності, бо боялися репресій. "Ніхто нічого не робить, щоб допомогти цим дівчатам", - сказав один із чиновників.

"Китайські та пакистанські брокери беруть у нареченого від 4 мільйонів до 10 мільйонів рупій (25 000 і 65 000 доларів), але сім'ї дають тільки близько 200 000 рупій (1500 доларів)", - розповів журналістам один з чиновників.

Тим часом, влада Китаю заперечує причетність до торгівлі жінками. За їхніми словами, вони нічого про це не знають та засуджують примусові шлюби.

Однак розслідування АР показує, що християнська меншина Пакистану опинилась під прицілом брокерів, які платять бідним батькам за одруження своїх доньок, деякі з них підлітки, з китайськими чоловіками. 

Чиновник, який має багаторічний досвід вивчення торгівлі людьми в Пакистані, заявив, що багато жінок, які спілкувались із слідчими, розповіли про примусові пологи, фізичне та сексуальне насильство та, в деяких випадках, про примусову проституцію. Доказів цього немає, але є принаймні один звіт з розслідуванням про вилучення органів у деяких жінок, яких відправили до Китаю.

Попит на закордонних наречених у Китаї з’явився через неоднорідний гендерний склад населення цієї країни, де приблизно на 34 мільйони більше чоловіків, ніж жінок.

Організація Human Rights Watch повідомляє у своєму звіті, що Пакистан, Камбоджа, Індонезія, Лаос, М'янма, Непал, Північна Корея та В'єтнам також торгують нареченими для китайців. 

Омар Варріах, директор кампанії Amnesty International у Південній Азії, заявив, що Пакистан "не повинен дозволяти своїм тісним стосункам з Китаєм стати причиною заплющування очей на порушення прав людини проти власних громадян" - або через зловживання жінками, проданими як наречених, або відокремлення пакистанських жінок від своїх чоловіків, які походять з мусульманського уйгурського населення Китаю та відправляються в "табори переосвіти", щоб відвернути їх від ісламу.

Нагадаємо, 29 квітня повідомлялося, що одеські правоохоронці перекрили міжнародний канал торгівлі людьми, через який українські жінки потрапляли у сексуальне рабство до Китаю. 

Фото - УНІАН.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: