13.02.2019, 09:46

«Останній спадок» – дебютна книга Андрія Новіка

Вийшла друком перша книга молодого українського автора Андрія Новіка. Про що вона і чому її варто прочитати.

За сюжетом   «Останній спадок» – екшн-трилер, події в якому відбуваються у Стільську на території давнього городища білих хорватів, що на Львівщині.

Створювалась книга три роки. Автор ретельно вишукував і досліджував інформацію про цікаві слов'янські історичні факти, навідувався до самого Стільська, яке описане в книзі.

Спеціально для цього роману для сучасної української мови було створено прадавній відповідник глаголиці хорватського зразка. Над шрифтом попрацював приятель автора Юрій Гірський, інженер за фахом. Також над текстом працювало до десяти рідерів, які давали поради, як покращити текст та історію загалом.

Сюжет роману оповідає про дивний дерев’яний куб — дідів спадок студента Максима Підгірського. Спадок, який Максим передав своєму викладачеві старослов'янської міфології Далібору Кравцю. Передав і… зникнув назавжди.

Далібор знайшов усередині куба зашифроване послання глаголицею. Чоловік не знав, що з тієї миті на нього відкрито смертельне полювання.  Дві потужні організації, які роками намагаються знищити одна одну, розпочали запекле змагання. І мета обох — знайти Далібора якомога раніше. Бо лише він має ключ до загадки містичного спадку".

Андрій Новік: «У своєму романі я порушую кілька питань, і, окрім пригодницької та історичної складової, найважливіше для мене – виродження людини та її особистості.

 Усі ми впродовж життя щось втрачаємо, когось втрачаємо, проте продовжуємо жити. Вмираємо ми лиш тоді, коли втрачаємо себе.

Створити таку історію мене надихали романи Джеймса Роллінса, Пола Крістофера, Дена Брауна та Макса Кідрука. Останній зумів настільки змотивувати та навчити працювати далі, що книгу таки побачив світ».

Макс Кідрук: "Динамічний, гостросюжетний, напрочуд інформативний. Книга, безперечно, захоплива, але, крім розважити, Андрій Новік намагається пробудити у читача цікавість до маловідомих таємниць і напівзабутих легенд , підкреслюю,  саме українських легенд.  І, як на мене, йому це вдається".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: