• Головна
  • Новини
  • У Києві через ворожу провокацію терміново евакуйовують дві лікарніі

26.04.2024, 18:21

У Києві через ворожу провокацію терміново евакуйовують дві лікарніі

У п'ятницю, 26 квітня, у Києві терміново евакуйовують дві лікарні, зокрема дитячу, через російську провокацію: ворог заявляє, що там нібито перебувають військові

Про це інформує КМДА. 

Вказано, що йдеться про лікарні, які розташовані на вулиці Богатирській. Евакуацію з цих медзакладів проводять через поширення відео, на якому ворог фактично анонсує удар по них нібито через те, що там перебувають військові. 

"Це абсолютна брехня і провокація ворога, яку він намагається використати для удару по соціальній інфраструктурі столиці. Щоб убезпечити хворих дітей, їхніх батьків і медичний персонал, влада столиці зараз робить усе можливе, аби перевезти пацієнтів та медиків в інші медзаклади столиці", - наголосили в КМДА. 

Там додали, що вже звернулися до СБУ та Міністерства охорони здоров'я по допомогу.

Напередодні керівник КДБ Білорусі Іван Тертель заявив, буцімто "українські терористи" переховуються в лікарнях, і озвучив точні адреси.

"Усі ці люди та їхні плани нам відомі. У боротьбі з тероризмом діємо за законами воєнного часу. Серед терористів є вбиті та поранені, їх настигне покарання попри те, що своїм лігвом вони обрали київські лікарні за адресою Богатирська, 30-32, де фактично заховалися за спинами хворих дітей", — сказав він на відео, поширеному в мережі.

Служба безпеки України прокоментувала заяву керівника КДБ Білорусі 

Про це йдеться в офіційній заяві відомства. 

У СБУ наголосили, що будь-які заяви представників влади Білорусі варто сприймати, як "прояв інформаційно-психологічних спецоперацій, котрі грають на руку РФ". Втім, зважаючи на війну з Росією та правила безпеки, спеціальні служби та представники місцевої влади реагують навіть на потенційні загрози, відповідно до передбачених протоколів дій. 

"Наразі вживаються усі необхідні заходи, аби знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози", - йдеться у повідомленні.  

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: