Михайло Цимбалюк

політик

Народний депутат України, генерал-лейтенант міліції, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України


10.02.2024, 09:38

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Кабінет Міністрів України схвалив схему посадових окладів на посадах державної служби на основі класифікації посад у 2024 році та перелік типових посад державної служби в межах рівнів посад. Відповідна Постанова набрала чинності 1 січня 2024 року.

Ситуація резонансна, адже при всій повазі до технічних працівників, але за зарплатою вони тепер нічим не поступаються спеціалісту, незалежно від стажу. Напередодні до мене звернулися державні службовці, профспілкові та громадські організації з проханням виправити ситуацію і домогтися справедливості. Адже Кабмін позбавив права встановлювати стимулюючі надбавки.

Відповідь Міністерства фінансів мене дещо шокувала…

У Мінфіні повідомили, що нова система оплати праці – в межах Державної антикорупційної програми на 2023-2025 рр. І що ця реформа є фактором переговорного процесу про вступ України до ЄС.

Така відповідь чиновників вкотре підтверджує те, що вони не спілкуються з простими людьми і не бачать нічого більше, окрім свого кабінету. На жаль, знищують все, що було позитивним і лише дбають про свої зарплати, а про систему управління держави забувають і цілеспрямовано її знищують.

Євроінтегратори. Прикриваються ЄС… Це безликість Кабміну і тут можна погодитися з тезою Президента України Володимира Зеленського, що потрібне «перезавантаження і свіжа енергія».

Без сумніву, що чиновників в державі має бути менше, але і про мотиваційну складову задля якісної роботи не потрібно забувати. Тим більше, що у 2023 році в Україні охочих звільнитися з державної служби було більше, ніж влаштуватися на держслужбу. З посад державної служби у 2023 році звільнилося 40 193 держслужбовця, а прийшли працювати – 36 187. Джерело: https://censor.net/ua/b3472059

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: