• Головна
  • Новини
  • У Львові хочуть спорудити пам'ятник Роману Великому, самодержцю України-Руси

16.06.2021, 11:34

У Львові хочуть спорудити пам'ятник Роману Великому, самодержцю України-Руси

Ініціативна група мешканців звернулись до Львівської міськради з проханням встановити пам’ятник Роману Мстиславичу у Львові. 

Про це розповіла голова комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків ЛМР, депутатка Лейла Мелесова-Вальчак, - повідомив Інформаційний пор тал депутатів Львівської міської ради. 

За її словами, відповідне звернення депутати розглянули на засіданні комісії. Обранці ідею в цілому підтримали, але відклали до часу, коли запрацює єдине для всіх Положення про порядок встановлення пам’ятників, пам’ятних знаків і меморіальних таблиць.

"Мешканці пропонували поставити пам'ятник навпроти пам'ятника Королю Данилу. 

Ми ще не погодили концепцію нового пам'ятника. Має відбутись конкурс проєкту, погодження. 

Ми вирішили дочекатись, коли рада проголосує нове Положення про порядок встановлення пам’ятників у Львові з чітко розписаним алгоритмом, сферами відповідальності на принципах прозорості, відкритості, конкурсними процедурами. 

Не можна ставити пам'ятники хто собі де хоче, мають бути чіткі і спільні правила у межах чинного українського законодавства для всіх ініціаторів і учасників.

Це забезпечить чіткість і прозорість процедури та застрахує від прийняття кулуарних рішень.

Ми повинні окрім історії та пам'яті шанувати й загальний вигляд міста, пам'ятники повинні органічно вписуватись в цілісну картину", - розповіла Лейла Мелесова-Вальчак. 

Створити Положення про порядок встановлення пам’ятників депутатка запропонувала на пленарному засіданні ЛМР 20 травня цього року.

Рома́н Мстисла́вич (бл.1152 — 19 червня 1205) — великий князь київський (1204). Князь новгородський (1168—1170), володимирський (1170—1187, з 1188), галицький (1188, з 1199), з династії Рюриковичів. Галицько-волинський літописець титулує його «самодержцем всія Русі» та «Володарем Руської землі». Засновник Галицько-Волинського князівства й монаршого правлячого роду Романовичів. (Вікіпедія).

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: