• Головна
  • Новини
  • Всесвітній конгрес українців потрапив під заборону у Росії

17.07.2019, 19:59

Всесвітній конгрес українців потрапив під заборону у Росії

Діяльність організації української діаспори визнана такою, що "становить загрозу основам конституційного ладу і безпеки РФ".

Міністерство юстиції Росії внесло до списку небажаних Всесвітній конгрес українців. Про це в середу, 17 липня, повідомив глава департаменту організації та контролю Мін'юсту РФ Андрій Чумаков, пише Кореспондент з посиланням на ТАСС.

"17 липня Мін'юстом Росії в перелік іноземних та міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана небажаною на території РФ, включений Ukrainian World Congress (Світовий конгрес українців, Канада)", - повідомив Чумаков.

Він зазначив, що НУО включена в перелік відповідно до федерального закону Про заходи впливу на осіб, причетних до порушень основоположних прав і свобод людини, прав і свобод громадян РФ на підставі рішення заступника генпрокурора РФ.

Як повідомлялося, 11 липня Генпрокуратура РФ визнала Всесвітній конгрес українців небажаною в РФ організацією, оскільки її діяльність "становить загрозу основам конституційного ладу і безпеки РФ".

Таким чином, в "чорному списку" Росії 17 організацій.

Нагадаємо, закон про небажані організації забороняє таким структурам працювати на території РФ, а також виключає співпрацю з ними. Президент Росії Володимир Путін підписав документ в травні 2015 року.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців був створений в США в 1967 році. Зараз штаб-квартира організації знаходиться в канадському Торонто. Конгрес є координатором українських діаспор по всьому світу.
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: