• Головна
  • Новини
  • Українські студенти-медики вперше складають міжнародний іспит IFOM

01.07.2019, 15:12

Українські студенти-медики вперше складають міжнародний іспит IFOM

Сьогодні, 1 липня, більша частина студентів 3 курсу спеціальності «Медицина» вперше складають міжнародний іспит з основ медицини (IFOM) як частину Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ).

Про це інформує прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

«Якість медичної освіти потребує прозорої і чесної оцінки, адже сьогоднішні студенти - майбутні лікарі, які нестимуть відповідальність за здоров’я і життя українського суспільства», - йдеться у повідомленні.

Українські студенти складають IFOM українською мовою у веб-форматі, іноземні - українською та англійською у веб-форматі або російською у паперовому варіанті. Сьогодні іспит складають у паперовому варіанті та, в залежності від забезпечення комп'ютерами в кожному місті, частинами у веб-форматі.

IFOM містить 160 питань та перевіряє рівень професійної компетентності із фундаментальних дисциплін, які студенти вивчають протягом перших трьох років навчання. Загалом протягом 1-3 липня іспит мають скласти 12 877 студентів-медиків.

Якщо студенти не з’являться на іспит або у будь-який інший спосіб без поважних причин не візьмуть участь у тестуванні, вони отримують результат “0”. Повторно скласти іспит можна лише один раз, у 2019 році - у серпні, відповідно до графіку Центру тестування, за власний кошт. Якщо повторна спроба буде невдалою - відрахування.

Забезпечення належних умов проведення атестації студентів - обов’язок ректорів університетів. Викриття фактів саботажу іспитів з боку закладів вищої освіти може стати причиною розірвання трудових контрактів з керівництвом таких закладів, наголосили у МОЗ.

Оскільки такий іспит проходить вперше, серед студентів і викладачів є багато побоювань щодо його складання. З різних міст України надходять повідомлення про те, що складання іспиту намагаються саботувати в різний спосіб.

Відтак, МОЗ України запевнило, що оперативно інформуватиме про перебіг іспиту.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: