• Головна
  • Новини
  • Лікування в лікарні: чому не всі українці отримують безкоштовну допомогу

23.11.2021, 13:36

Лікування в лікарні: чому не всі українці отримують безкоштовну допомогу

В теорії медична допомога і медикаменти, які українці отримують в стаціонарі, повинні бути для них безкоштовними. Але хворі нерідко змушені викладати гроші на лікування з власних кишень.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.

Іноді є бюрократичні процедури, тому деякі препарати не встигають закупити. А іноді проблема полягає в самому тарифі - його не завжди вистачає, пояснив виданню лікар-анестезіолог Іван Черненко з Роздільнянської центральної райлікарні.

Пацієнти з легким або середнім перебігом хвороби рідко змушені самі докуповувати препарати. Брак відчувається, коли людина у важкому стані або в реанімації.

"Тариф за лікування "ковідного" пацієнта - 22 тисячі гривень, якщо я не помиляюся. Якщо ми лікуємо порівняно легкий "ковід" - коли людина вимагає трохи кисню, але в цілому його стан стабільний, тоді цих 22 тисяч вистачає цілком. Але якщо ми говоримо про реанімаційного пацієнта - цих коштів, звичайно ж, недостатньо", - заявив медик.

Зазвичай для лікування "ковіду" в стаціонарі використовується 4-5 препаратів. Найдорожче обходяться антикоагулянти і суміші для парентерального харчування. Якщо ж пацієнт потребує сильніших препаратів, то можуть йти і на десятки тисяч гривень. Такі суми лікарня просто не потягне, заявив Черненко.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: