• Головна
  • Новини
  • У селі Верчани Стрийського р-ну відкрили нову амбулаторію - 13-ту із 43, що мають бути

20.02.2020, 11:55

У селі Верчани Стрийського р-ну відкрили нову амбулаторію - 13-ту із 43, що мають бути

19 лютого у селі Верчани Стрийського району Львівської області ми відкрили нову амбулаторію. Тринадцяту з 43, які будуються в області в межах держпрограми "Доступна медицина".

Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Зокрема, у повідомленні сказано, що донині у Верчанах був лише ФАП. Сьогодні ж тут відкрили нову медичну амбулаторію. Її очолила молода лікарка Наталя Галамай.

“Я - сімейний лікар. У нас ще буде терапевт, педіатр, кабінет щеплення і здоров’я. Разом 5-6 осіб. Це - і молоді фахівці, і медики зі стажем. Тут, на місці, у нас можна буде також “зробити” загальні аналізи, поміряти рівень цукру в крові. І машина, і нова амбулаторія розв’язують нам руки. Люди зможуть підписати декларації у нас, а не їздити до лікарів в райцентр. Це для них дуже важливо”, - розповіла медик.

Верчанська амбулаторія - одна з 43 сільських медамбулаторій, які будуємо на Львівщині в межах проєкту “Доступна медицина”.

Її повна вартість 6 мільйонів 388 тисяч гривень. З державного бюджету надійшло 5 мільйонів 717 тисяч гривень. Місцева громада співфінансувала будівництво на 670 тисяч гривень.

Площа нової амбулаторії у Верчанах 207 кв. м. Будували її ТзОВ “Градобуд-Престиж” (директор – Яцура Андрій Володимирович).

Медзаклад має обслуговувати приблизно 5,4 тисяч населення з 7 сіл: Верчани, Підгірці, Комарів, Піщани, Ходовичі, Стриганці та Сихів.

Нову амбулаторію, як і всі попередні, забезпечили медобладнанням. І так само вона отримала новий автомобіль Renault Duster.

"Такі самі авто до кінця року матимуть всі сільські амбулаторії в області - і нові, і ті, які працюють давніше. 67 авто медзакладам ми передали в листопаді минулого року. Ще 159 плануємо закупити через Prozorro найближчим часом", - повідомив Юрій Холод.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: