• Головна
  • Новини
  • У Тернополі через суд у приватного підприємця забрали землю

27.03.2021, 10:35

У Тернополі через суд у приватного підприємця забрали землю

Господарський судТернопільської області задовольнив позов Тернопільської обласної прокуратури в інтересах держави до Тернопільської міської ради та ПП ««Нива&К».

Про це повідомила Тернопільська обласна прокуратура.

Суд задоволив позов прокуратури за яким визнано незаконними і скасовано рішення про передачу приватному підприємству в оренду земельної ділянки комунальної власності площею 0,1202 га для обслуговування критих торгових рядів по вул. Живова,9 – Митрополита Шептицького в м.Тернополі, рішення про об'єднання її з іншою земельною ділянкою.

Також, визнано недійсними договір оренди землі та додаткову угоду, скасовано державну реєстрацію за приватним підприємством речового права на землю (кадастровий номер 6110100000:12:017:0134) з одночасним припиненням права її оренди та реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації.

Земельну ділянку площею 0,1202 га, нормативна грошова оцінка якої становить 1,7 млн грн,  по вул. Живова,9 зобов'язано повернути Тернопільській міській територіальній громаді.

Зазначений позов став наступним кроком після скасування за апеляційною скаргою обласної прокуратури  рішення суду про визнання за ПП «Нива&К» права власності на вказаний об’єкт нерухомого майна, яке стало підставою для передачі в оренду земельної ділянки без проведення земельних торгів.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: