• Головна
  • Новини
  • Суд арештував ще п’ять земельних ділянок у справі ексголови сільради на Золочівщині

13.01.2022, 10:56

Суд арештував ще п’ять земельних ділянок у справі ексголови сільради на Золочівщині

Слідчий суддя Золочівського районного суду Львівської області Володимир Сивак наклав арешт на п’ять земельних ділянок в селі Підлипці, які у 2020 році  незаконно вибули з власності місцевої громади. В ході досудового слідства правоохоронці з’ясували, що колишня голова села Підлипці Ганна Гуменюк підробила документи на підставі яких з комунальної власності вибуло близько 2,2 га землі.

Про це повідомили "Наші гроші. Львів".

Джерело: ухвала суду від 29 грудня 2021 року.

Рішення щодо відведення земельних ділянок у приватну власність було прийнято 20 листопада 2020 року, під час чергового засідання сесії Підлипецької сільскої ради. Проте, як встановило слідство, на засіданні не було достатньо депутатів для прийняття рішень – відсутні більше половини обранців. Відтак, рішення не може вважатися чинним.  Таким чином, як стверджують слідчі, Гуменюк підробила три рішення, на підставі яких у приватній власності опинилися п’ять земельних ділянок села Підлипці, що були призначені для ведення особистого селянського господарства. Загалом слідчі підрахували шкоду від втрати цієї комунальної землі у розмірі 996 тис. грн.

Щодо теперішніх власників ділянок, що опинились під арештом, то ними є місцеві меншканці, які є непублічними особами. Наразі здійснюють досудове розслідування щодо вибуття з державної власності землі за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення).

Це не перше відкрите кримінальне провадження у справі підробки рішень Підлипецької сільської ради її колишньою головою Ганною Гуменюк. Ще у червні 2021 року ми повідомляли про арешт інших п’яти  ділянок землі загальною площею 9 га. Тоді слідчі запідозрили її у підробленні п’яти рішень, на підставі яких земля опинилася у приватних руках. Вартість 9 га вилученої з комунальної власності землі оцінили у 4 млн грн.

Як повідомляла раніше прес-служба Львівської обласної прокуратури, після затримання Ганну Гуменюк відправили під домашній арешт. На початку грудня 2021 домашній арешт для підозрюваної продовжили до початку лютого 2022 року.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: