• Головна
  • Новини
  • «Сінево» впровадила унікальний тест для виявлення генетичних відхилень у дитини

05.10.2019, 17:20

«Сінево» впровадила унікальний тест для виявлення генетичних відхилень у дитини

В Україні на ринку медичних послуг з'явився унікальний тест для майбутніх матерів, який дозволяє виявити більшість генетичних захворювань дитини, якщо вони є, вже на ранніх термінах вагітності.

Про це під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив комерційний директор мережі медичних лабораторій «Сінево» (входить до холдингу «Medicover») Микола  Скавронський.

Микола Скавронський наголосив на тому, що поява тестів Veraciti  та VereGene в України - у широкій мережі і за прийнятною ціною - є дуже важливою подією. Адже якщо вчасно діагностувати генетичні захворювання, то лікар матиме змогу обрати правильну тактику ведення вагітності, а відтак дитина матиме більше шансів на повноцінне життя.

Оскільки «Сінево»  має найбільше національне покриття – 255 відділень у 103 міста України, то відтепер тест став доступним для всіх, у кого є відповідна потреба.

Розробник тестів - європейська компанія NIPD Genetics. Тести сертифіковані відповідно до міжнародного стандарту   ISO13485:2016 та мають відповідні міжнародні акредитації.

Микола Скавронський повідомив, що для «Сінево» проведення цих тестів є соціальною програмою, оскільки компанія не робить на них жодної націнки. А їхня вартість – це лише покриття витрат на їх виконання. Отож, до сьогодні такі  генетичні тести можна було пройти в Україні за ціною 500-600 євро. «Сінево» ж тепер продає їх, фактично, вдвічі дешевше.

Чому генетичні тести поки що залишаються порівняно дорогими?  На це питання відповів директор з розвитку бізнесу компанії-розробника NIPD Genetics, Кіпр Харі Радхакришнан (Hari Radhakrishnan). За його словами, генетичні тести - це досить молода  галузь медицини, їй приблизно 10 років. При цьому обладнання і реагенти, які застосовуються для їх виготовлення, є досить дорогими.

Тести Veraciti  та VereGene виконуються в лабораторії  Medicover Genetics у Мюнхені, яка є однією з лабораторій Synevo. Разом з Україною, тести були впроваджені в 10 країнах Європи. Водночас компанія NIPD Genetics постачає їх в країни Африки, Латинської Америки та Індію.

Керівник відділу медичного маркетингу «Сінево Україна» Вікторія Факш зазначила, що тести є унікальними не тільки тому, що дозволяють виявити проблеми на дуже ранньому терміні вагітності. Вони є дуже точним –  99,9%.

Також ці тести є неінвазивними, тобто передбачають лише забір венозної крові матері без проколювання плідного міхура. А значить, цей тип аналізів є значно безпечнішим як для матері, так і для дитини.

Після забору крові вагітна жінка отримує результат тесту через 16 днів – у Києві та через 18 днів – в інших містах, оскільки, як ми вже писали,  біоматеріал відправляють на дослідження в мюнхенську лабораторію.

За короткий час, як «Сінево» запровадила у своїх мережі тести Veraciti  та VereGene - за новою соціальною програмою, ними уже скористались приблизно 50 жінок. У компанії планують і далі працювати над проектами, щоб сучасні методи виявлення генетичних захворювань на ранніх термінах вагітності були ще більш доступними для українок. У деяких країнах такі тести входить у обов`язковий скринінг вагітних, за що платить держава.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: