• Головна
  • Новини
  • Шахтарям дали 225 млн на зарплату після того, як вони оголосили похід на Львів

14.11.2019, 17:59

Шахтарям дали 225 млн на зарплату після того, як вони оголосили похід на Львів

На виплату заборгованої зарплати ДП «Львіввугілля» отримало 225 млн 523 грн. В авральному порядку відкрито рахунки, ведеться комп’ютерний набір платіжних доручень у бухгалтерії.

Про це повідомила пресслужба ДП "Львіввугілля".

Зокрема. у повідомленні сказано: "Після вчорашньої (12 листопада) зустрічі керівництва ДП «Львіввугілля» і шахтарських профспілок з головою Львівської облдержадміністрації Маркіяном Мальським, очільник області інформував Президента України Володимира Зеленського про кризову ситуацію з виплатою заборгованості із заробітної плати шахтарям.

Глава держави одразу викликав Прем’єр-міністра України Олександра Гончарука і поставив завдання – терміново забезпечити виплату гірникам виділеного з держбюджету мільярду гривень.

Сьогодні кошти розподілено та відправлено на держказначейство. На виплату заборгованої зарплати ДП «Львіввугілля» отримало 225 млн 523 грн. В авральному порядку відкрито рахунки, ведеться комп’ютерний набір платіжних доручень у бухгалтерії.

14 листопада кошти повинні поступити на особові рахунки працівників держпідприємства. Буде доплачено усю зарплату за серпень і  вересень (тобто повністю, до 100% закрито місяці) та  43% за жовтень, крім виплат контрактникам та за лікарняні листки – їх буде здійснено при надходженні коштів за реалізовану товарну продукцію.  

Восьмитисячний колектив ДП «Львіввугілля»  вдячний Президенту України Володимиру Зеленському за сприяння у вирішенні шахтарських питань та голові ЛОДА Маркіяну Мальському – за дієву допомогу".

Нагадаємо, 13 листопада, на спільній нараді профспілкових організацій відокремлених підрозділів ДП «Львіввугілля» ухвалили рішення, що шахтарі ДП "Львіввугілля" на знак протесту про ти того, що їм не платять зарплату, 14 листопада - проведуть масову пішу ходу вулицями Львова.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: