• Головна
  • Новини
  • Поблизу міжнародного ПП «Рава - Руська» гірники перекрили дорогу: рух заблоковано

09.12.2021, 12:19

Поблизу міжнародного ПП «Рава - Руська» гірники перекрили дорогу: рух заблоковано

Поблизу міжнародного пункту пропуску "Рава-Руська" відбувається акція протесту. Близько 100 осіб рухаються по пішохідному переході.

Про це повідомили у Патрульній поліції Львівської області.

"На місці події працюють співробітники Жовківського відділу поліції, поліція діалогу та патрульні.

На цей момент проїзд транспорту неможливий.

Просимо врахувати цю інформацію", - сказано у повідомленні.

Як відомо, на Львівщині тривають акції протесту шахтарів "Львіввугілля". Гірники вимагають, щоб їм виплатили заборговану зарплату. 

Зокрема, учора, 8 грудня, народний депутат України, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив: "Через накопичення зарплатного боргу перед працівниками ДП Львіввугілля, гірники 1 зміни 4-х шахт держпідприємства відмовились спускатись в шахту.

Шахтарі «Лісової» рушили перекривати дороги на Львівщині.

Частина працівників вийшли на центральну площу Червонограда, де поводять мітинг. Інша частина поїхала в м. Сокаль та пікетують будівлю «Львіввугілля».

Вже понад добу на знак протесту залишаються під землею 38 гірників «Червоноградської». Люди відмовляються виїжджати на поверхню, доки з ними не розрахуються по зарплатних боргах.

Лідери регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда звернулись до центральних органів влади, до народних депутатів з вимогою негайно розв’язати проблемні для шахтарського регіону питання - виплатити людям зароблені гроші.

«В ДП «Львіввугілля» склалась вкрай критична ситуація, пов’язана з повною відсутністю коштів, що зумовлено неналежними розрахунками споживачів енергетичного вугілля, заниженою ціною на вугільну продукцію протягом року і незбалансованою держпідтримкою.

Неодноразові наші звернення, претензії не дали жодного позитивного результату.Відсутність коштів призводить до невиплати заробітної плати шахтарям і, як наслідок, спричиняє зростання соціальної напруги в шахтарських колективах та регіоні в цілому» - йдеться у зверненні представників трудових колективів шахт Львівщини

.Зарплатний борг перед працівниками ДП «Львіввугілля» тягнеться з липня та станом на 7 грудня цього року сягає 376, 27 млн грн".

    

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: