• Головна
  • Новини
  • Шахтарі Червонограда протестують: міністр Насалик міняє кадри

06.06.2019, 19:51

Шахтарі Червонограда протестують: міністр Насалик міняє кадри

Останні призначення міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика на посади керівників державних підприємств збурили трудові колективи шахт і профспілкову спільноту.

Про це йшлося на сьогоднішній, 6 червня,  прес-конференції, у якій взяли участь голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, представник Незалежної профспілки гірників Донбасу Микола Волинко, гірничий майстер із шахти «Степова» ДП «Львіввугілля», член НПГУ Павло Голота та співзасновник підприємства «Екопромтех» Ігор Яриш.

Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив Михайло Волинець.

Михайло Волинець: «Складається враження, що у профільному відомстві зацікавлені в остаточному руйнуванні галузі. Замість того, щоб вирішувати нагальні питання, Ігор Насалик тасує кадрову колоду і призначає людей, наближених до «смотрящих», як це сталося у ДП «Львіввугілля», або соратників Олександра Януковича, як у ДП «Селидіввугілля».

На подібні дії очільника профільного відомства гірники реагують відповідним чином. Учора, 5 червня, відбулося масове пікетування адміністративної будівлі ДП «Львіввугілля». Шахтарі обурені тим, що замість погашення заробітної плати, яку вони востаннє отримували кілька місяців тому, їм пропонують нового керманича.

Павло Голота, гірничий майстер із шахти «Степова» ДП «Львіввугілля», член НПГУ, під час конференції в Укрінформі розповів, що ситуація на підприємстві досить напружена: вугілля не відвантажується, не виділяються кошти на закупівлю нового шахтного кріплення, що може призвести до нещасних випадків, гірники не отримують заробітну плату.

«Шахтарям не повернули зароблені кошти ще за березень і квітень, а вже скінчився травень», - зазначив Павло.

Також він показав фото своїх малолітніх дітей і звернувся до міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика: «Пане Міністре, подивіться на цих дітей і таких дітей шахтарів багато, ви крадете їхнє майбутнє».

Нагадаємо, учора, 5 червня, Михайло Волинець повідомив: «Гірники оточили будівлю ДП "Львіввугілля" та виступають проти наказу Ігоря Насалика про призначення Сергія Троцька на керівну посаду. (Як мені відомо, Сергій Троцько - маріонетка "смотрящого" Андрія Венгрина)». 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: