09.06.2020, 20:24

Перший контейнерний поїзд із Китаю прибув в Україну

Укрзалізниця прийняла перший контейнерний поїзд з Китаю. Він 8 червня прибув на станцію Київ- Ліски. 

Про це повідомив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, передає пресслужба відомства.

За словами керівника компанії, відстань у 9 тис. км через території чотирьох країн поїзд подолав за 15 діб. «Сьогодні історичний момент — прийнято перший контейнерний поїзд Китай — Україна. Зважаючи на посилення торговельно-економічних відносин між нашими країнами важливо вибудувати якісну транспортну логістику. Залізничні контейнерні перевезення — це дійсно надійний, дешевий та зручний вид перевезень, який може стати конкурентним у сполученні Китай — Україна», — зазначив Іван Юрик.

У складі поїзда 31 фітингова платформа, навантажена 41 сорокафутовим контейнером. Цим поїздом до України були доставлені бурильні труби, медичне обладнання, бензинові тримери та товари народного вжитку.

До цього через територію України прослідувало 10 транзитних контейнерних поїздів Китай — країни Європейського Союзу.

Загалом у 2019 році територією України залізничним транспортом перевезено 384,018 тис. контейнерів у двадцятифутовому еквіваленті, що на 14,64% більше за обсяги перевезень контейнерів за 2018 рік. У січні-квітні 2020 року територією України перевезено 150,316 тис ДФЕ, що на 20% більше за обсяги перевезень контейнерів за аналогічний період 2019 року. Зростання зазначених обсягів перевезень контейнерів відбулося завдяки активній роботі АТ «Укрзалізниця» щодо укрупнення контейнерних вантажопотоків і створення регулярного сервісу шляхом організації контейнерних поїздів.

Нагадаємо, що перший контейнерний поїзд у напрямку Республіки Польща з Китаю через територію України прослідував на початку січня 2020 року.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: