• Головна
  • Новини
  • "Охматдиту" передали обладнання в межах програми уряду Японії

23.10.2019, 15:21

"Охматдиту" передали обладнання в межах програми уряду Японії

Обласній дитячій лікарні «Охматдит» сьогодні урочисто передали каталог обладнання в межах Програми безпеки людини «Кусаноне», що реалізується Урядом Японії.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Фінансову допомогу у розмірі 77 тисяч доларів скерували на модернізацію медичного обладнання. Під час передачі обладнання Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураі оглянув лікарню та поспілкувався із лікарями.

«Дуже приємно, що обладнання уже в лікарні та правильно використовується. Протягом багатьох років ми підтримуємо різні проекти в різних галузях, однак забезпечення лікарень одне з пріоритетних. Ми продовжимо роботу в цьому напрямі, адже найважливіше - це люди та їх здоров'я», - наголосив Посол.

На важливості превентивної роботи в галузі охорони здоров’я наголосив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

«Та співпраця, яка є між державами дозволяє втілювати в життя різні соціальні та культурні проекти. Медицина в Україні важлива та непроста ділянка роботи. Зараз найважливіше не лікувати людей від хвороби, а запобігти їй. Таку можливість львівські лікарі можуть мати лише за  наявності сучасного медичного обладнання. Україна славиться талановита лікарями, а отримане сьогодні обладнання допомагатиме врятувати життя українців. Ви демонструє приклад того як Японія сприяє розвитку інших країн, сподіваюсь на втіленні спільних проектів в різних галузях і надалі»,- зазначив Іван Собко.

У співпраці із Асоціацією «Євро регіон Капати  - Україна, «Охматдиту» передали напівавтоматичний біохімічний аналізатор у комплекті із термостатом на 18 пробірок, гематологічний аналізатор крові, автоматичний аналізатор газів та електролітів крові та чотири монітори пацієнта.

«Такі поважні гості - хороший знак для нашої лікарні, ми докладаємо великих зусиль, аби допомагати маленьким пацієнтам, а ваша допомога просто неоціненна. Обладнання активно використовується та допомагає в роботі нашим медикам. У нас великі плани з розвитку лікарні, лабораторії та операційні мають відповідати європейським нормам. Ми цінуймо надану допомогу, вона допоможе врятувати на одне життя», - розповіла в.о. директора Львівської обласної дитячої клінічної лікарні Охматдит Олександра Бурда.

Починаючи із 2002 року в Україні в межах програми «Кусаноне» реалізовано майже 140 проектів на суму понад 9 млн доларів. Проекти реалізовували у галузях охорони здоров’я, освіти, соціального добробуту.

Грант є частиною Офіційної Допомоги Розвитку Японії Україні. З початку встановлення дипломатичних відносин у 1992 році Японія надала Україні допомогу на загальну суму понад 3 млрд доларів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: