• Головна
  • Новини
  • Нобелівську премію з економіки вручили за боротьбу з бідністю

14.10.2019, 16:06

Нобелівську премію з економіки вручили за боротьбу з бідністю

Нобелівську премію з економіки за 2019 рік отримали Абхіджит Банерджі, Естер Дюфло, Майкл Кремер за «експериментальний підхід до боротьби з глобальною бідністю».

Про це повідомляється в Twitter премії.

«Премію Sveriges Riksbank у галузі економічних наук у пам'ять про Альфреда Нобеля в 2019 році присудили Абхіджиту Банерджі, Естер Дюфло і Майклу Кремеру за їх експериментальний підхід до боротьби з глобальною бідністю», - йдеться в повідомленні.

"Дослідження, проведене лауреатами цьогорічної премії з економіки значно покращило нашу здатність боротися зі світовою бідністю. Лише за два десятиліття їх новий підхід, заснований на експерименті, трансформував розвиток економіки, що тепер є полем для досліджень". 

Дюфло та Банерджі представляють Массачусетський технологічний інститут, (Кембридж, США), Кремер - Гарвардський університет, (Кембридж, США). Окрім того Естер Дюфло 1972 року народження стала другою жінкою і наймолодшим науковцем, яка отримала Нобелівську премію з економіки. 

На цьому «нобелівський тиждень», під час якого вручають премії, вважається закритим.

Нагадаємо, 7 жовтня Нобелівська премія 2019 року з фізіології та медицини вручено трьом ученим за дослідження про те, як клітини відчувають і пристосовуються до наявності кисню.

У галузі фізики нагороду присудили Джеймсу Піблсу «за теоретичні відкриття у фізичній космології», а також Мішелю Майору і Дідьє Квелоцу «за відкриття екзопланети, яка обертається навколо зірки сонячного типу».

Нобелівську премію з хімії присудили групі вчених за розробку літій-іонних батарей, а премію миру вручено прем'єру Ефіопії.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: