• Головна
  • Новини
  • Лікарі поліклініки на Мазепи оскаржили рішення виконкому Львівської міськради

08.04.2021, 15:06

Лікарі поліклініки на Мазепи оскаржили рішення виконкому Львівської міськради

Позов у Львівський окружний адміністративний суд медики подали 6 квітня.

Про це у коментарі для "Еспресо.Захід" розповіли сімейний лікар поліклініки Маргарита Шегінська та лікар-кардіолог Алла Тімен.

Позивачем виступила лікар Наталія Друк, а третіми сторонами визначено Комунальне некомерційне підприємство "Львівська 1-ша міська клінічна лікарня імені Князя Лева" та КНП "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова".

Лікарі поліклініки вимагають: "визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчого комітету Львівської міської ради № 175 "Про вирішення питання балансового обліку нежитлових приміщень на вул. Гетьмана І. Мазепи, 25", прийняте 17 березня 2021 року".

Також медики додали, що до цього їх спонукала відсутність усіх потрібних документів, які б забезпечували законну зміну підпорядкування закладу, гарантували збереження профілю поліклініки та робочих місць персоналу. І, що найважливіше, розуміння щодо переукладання декларацій з пацієнтами, яке є неминучим.

Нагадаємо, рішення про передачу комплексу поліклініки на Мазепи зі складу КНП "Львівська 1-а міська клінічна лікарня імені Князя Лева" на баланс КНП "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова" прийняв виконком ЛМР 17 березня.

Цьому передувала зустріч Андрія Садового з персоналом медичного закладу, на якій лікарі відмовились без гарантій для себе виконувати вимоги міської влади. Йшлося про звільнення дитячої поліклініки, в якій, крім педіатрів, працювали також сімейні лікарі.

Лікарів поліклініки важко звинуватити у нерозумінні ситуації. Навпаки, вони передали під ковідний шпиталь триповерховий корпус, розміщений найближче до лікарні та має окремий вхід.

Проте міській владі цього було мало і вони продовжили тиск на медиків, вимагаючи добровільно передавати приміщення дитячої поліклініки під ковідний шпиталь і писати заяви про перехід в підпорядкування ЛШМД. Натомість їм ніхто не гарантував збереження штатної одиниці у новій лікарні та робочих місця, які вони, часом за власні кошти, облаштовували.

Та основне питання, яке непокоїло сімейних лікарів: чи потрібно буде їм переукладати декларації з пацієнтами, і чи збережуться для них виплати з НСЗУ.

Чіткої однозначної відповіді вони не могли отримати ні від міської влади, ні від адміністрації лікарні швидкої допомоги. Навпаки, і Андрій Москаленко, який взяв на себе основний тягар переговорів з медиками, і головний юрист Ратуші Гелена Пайонкевич запевняли, що переукладати декларацій не доведеться.

Не знали остаточної позиції підлеглих Андрія Садового навіть депутати ЛМР та члени медичної комісії, які стали на бік лікарів та проголосували на засіданні ради протокольне доручення про внесення змін у рішення виконкому.

Така неоднозначність та невизначеність вивела людей на вулиці та навіть призвела до перекриття дороги. Врешті у міській раді та адміністрації ЛШМД зрозуміли, що медиків треба переконувати, давати їм відверті відповіді і йти на компроміс.

Проте заяв Олега Самчука, які він озвучив медикам та журналістам у розлогому коментарі, виявилось недостатньо. Лікарі вимагають усіх потрібних документів для законної організації процесу, а їх наразі немає.

Фото - dilo.net.ua

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: