• Головна
  • Новини
  • Дитячі машинки: які є різновиди та які їхні особливості

01.05.2024, 09:18

Дитячі машинки: які є різновиди та які їхні особливості

Дитячі машинки: які є різновиди та які їхні особливості

Сьогодні практично у кожної дитини в арсеналі іграшок є хоча б одна машинка. У сучасному світі дитячі машинки не тільки для хлопчиків. Дівчатка теж рідко відмовляються побавитися з мініатюрним транспортом і використовувати його у своїх іграх. Відповідну машинку можна знайти для будь-якої дитини, незалежно від віку. Це не обов'язково завжди повноформатна модель, яку можна катати. Машинки цілком можуть бути й деталлю брязкальця. Однак важливо вибрати іграшку правильно. Розібратися в різноманітті видів допоможе ця стаття.

Види іграшкових машинок

Спеціалісти погоджуються, що машинки дитячі - чудовий спосіб розвинути не тільки дрібну моторику, а й фантазію, уяву. Адже під час ігор дитина уявляє себе водієм або будь-яким іншим персонажем. Процес гри стає в рази цікавішим, якщо розміри машинок дають змогу садити в них ляльок.

Серед основних видів:

  • Інерційні. Забезпечені двигуном інерційного типу. Щоб машинка набрала швидкість, потрібно використовувати ключик, шнурок або ж просто прокрутити колеса у зворотному напрямку.
  • Конструктори. Варіант, корисний ще й тим, що дає змогу розвивати не тільки дрібну моторику, а й мислення.
  • Механічні. Популярний вид, відрізняється міцністю і простотою конструкції. Їх можна катати вручну або возити за собою на шнурку.
  • Радіокеровані. Варіант з радіоуправлінням найкраще підійде для дітей віком від 5 років. Моделі дитячих машинок на пульті приводять у захват навіть дорослих, тому перегони за участю мінімум двох машинок - чудовий варіант сімейного дозвілля.
  • Перевертні. Моделі з особливою конструкцією - після зіткнення з будь-якою перешкодою вони перевертаються, після чого продовжують рух. Наявність цієї функції не залежить від способу управління.
  • Електричні. Дитячі машинки на акумуляторі можуть блимати різними кольорами або видавати звуки, грати мелодії. Це ефектні моделі, які завжди привертають увагу дітей та підіймають настрій.

Серед особливих виділяються такі категорії:

  • Колекційні. Мініатюрні копії реальних моделей авто, при цьому коштують вони в рази дорожче звичайних іграшок.
  • Треки. Популярні комплекти, які складаються з машинки (іноді й не однієї) та автодороги або перегонового треку.
  • Транспорт. Схожі на справжні машини, на таких дитина може кататися сама.

Також дитячі машинки відрізняються за видами, матеріалами основи, використаних для створення:

  • Дерево. З нього робляться найпростіші моделі з невеликими габаритами. Дерев'яні машинки акуратно шліфують і фарбують фарбами з безпечним для дітей складом.
  • Метал. Найчастіше з металу роблять колекційні моделі машин. Такі рідко використовуються для ігор. Діти збирають їх як хобі, можуть обмінюватися з друзями. Машинки з металу можна купувати малюкові, починаючи з дошкільного віку.
  • Пластик. Найбюджетніший варіант, з нього ж найчастіше робляться машинки для малюків. Вони мають маленьку вагу і простий пристрій, наприклад, механічні. Машинки з категорії дитячого транспорту також зазвичай робляться із пластику.

Маленькі дитячі машинки: 10 грн. - Машинки Розсошенцы на Olx

Як вибрати відповідну машинку?

Під час вибору будь-яких дитячих товарів насамперед потрібно звертати увагу на безпеку для здоров'я дитини. Іграшкові машинки не є винятком. Тому під час купівлі варто уважно читати опис характеристик іграшки.

Машинка має підходити дитині за віком, інакше вона просто не викличе інтересу. Вік вказується як у характеристиках, так і на пакуванні. Також фарба не повинна видавати різкий запах. Бажано, щоб в іграшки не було дрібних деталей, які легко можуть відвалитися.

Роблячи вибір в інтернет-магазині, варто звертати увагу і на відгуки інших покупців. Іграшки від перевіреного виробника прослужать довше та не завдадуть шкоди дитині.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: