• Головна
  • Новини
  • Кадрові агентства, які пропонують роботу за кордоном: чи можна їм довіряти

28.06.2024, 13:49

Кадрові агентства, які пропонують роботу за кордоном: чи можна їм довіряти

Наскільки безпечні кадрові агентства, які пропонують роботу за кордоном

Раз по раз в засобах масової інформації та соціальних мережах з’являються повідомлення про нечистих на руку рекрутерів. Коли охочих виїхати за кордон у пошуках роботи стає багато, то обов’язково знаходяться підозрілі фірми з працевлаштування за кордоном, які ставлять собі за мету масове шахрайство. Всіх бажаючих отримати об’єктивну інформацію стосовно працевлаштування за кордоном запрошує Group Working – кадрова агенція, яка забезпечить зручний та надійний сервіс. Враховуючи, що кожна злочинна схема себе рано чи пізно все одно проявиться, слід уважно поставитись до вибору посередника, щоб не дати зайвих шансів злочинцям.

За якими ознаками можна виявити не зовсім надійні агентства по працевлаштуванню за кордоном

Кожна людина, яка будь-коли стикалася з питанням працевлаштування за кордоном, ставила собі питання, до кого краще звернутись. На теперішній час мережу переповнюють пошукові портали безлічі агенцій, які, за їх же словами, готові надати класний сервіс та сповна задовольнити вимоги замовника. Щоб відрізнити кадрові агентства, які пропонують роботу за кордоном офіційно та на вигідних умовах, потрібно звернути увагу на декілька ознак:

  • Діяльність, що пов’язана з посередництвом на закордонному ринку праці, підлягає ліцензуванню. Насамперед варто з’ясувати саме цю обставину, а вже потім розраховувати на плідну співпрацю.
  • Перевірені роботодавці за кордоном повинні бути зазначені у переліку закладів на офіційному веб-ресурсі Державної служби зайнятості.
  • Сумнівам слід піддати описи вакансій, що надаються у дуже позитивній манері, не містять важливих деталей та недоліків професії.
  • Місцезнаходження офісу рекрутингової фірми повинно бути однозначно зазначено. Не слід довіряти закладам, що розташовуються у необлаштованих приміщеннях та складаються лише з одного працівника.  
  • Наявність великої кількості однобічних відгуків, коли всім клієнтам все подобається, повинно викликати підозру. Подібне просування дуже легко організувати за невелику оплату, коли будь-хто напише текст, який йому нададуть шахраї.

Під час особистого спілкування з представниками рекрутингової компанії слід ставити якнайбільше питань. Відсутність чи неоднозначність відповідей стосовно рівня зарплати, наявності штрафів чи умов проживання можуть стати причиною візиту до іншого закладу.

Який варіант найбільш безпечний: платний чи безкоштовний

Про платні вакансії ходить багато чуток, бо дуже часто виявляється, що інформація про захмарні зарплати є хибною. Агенція, яка пропонує заплатити за свої послуги, навряд чи виконає обіцяне. Про роботу офіційно тут навіть не йдеться. В кращому випадку на людину, що піддалась агітації, чекають зовсім інші умови праці та заробітки, аніж було заявлено. Легальні агенції з працевлаштування зазвичай теж беруть за свої послуги відповідні винагороди, але платити варто лише тим, у кого є ліцензія.

А ще слід зважити на те, що, пропонуючи безплатну вакансію, фірма має на увазі чималі відрахування з майбутньої заробітної плати. Шукачу запропонують офіційний договір про працю, в якому повинен бути зазначений тариф. Якщо клієнта все влаштовує, то це вже його справа, але насамперед слід враховувати, що подібним чином працюють багато кадрових агентств з працевлаштування за кордоном. У порівнянні з робітником, що влаштувався на роботу без посередників, доходи виявляться суттєво меншими.

Отже, гроші з шукачів закордонних вакансій беруть агенції, що працюють офіційно, але це не той рівень, аніж серед шахрайських фірм. Насамперед слід відмовитись від пропозицій, якщо вони не мають під собою офіційного підґрунтя та вже на перший погляд здаються сумнівними.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: