08.07.2024, 13:22

Який шуруповерт обрати?

Вважається, що для дому краще купити шуруповерт легкий та компактний, а також недорогий. З усього величезного асортименту дуже складно виокремити дійсно слушний варіант, тому що на сьогоднішній день їх кількість на ринку просто зашкалює.

Відразу можемо зауважити, що більшість дешевих брендів мають на увазі під собою громіздкі, іноді важкі, погано збалансовані моделі, які мають не дуже високу якість - і тоді задоволення від роботи буде зіпсоване, а бажання попрацювати шуруповертом і зовсім пропаде. Надійні шурупокрути можна обрати у  Leroy Merlin Україна. 

Дуже зручно, коли акумуляторний інструмент - ви не прив'язуєтесь до розетки, їм зручно працювати в будь-якій площині, він однаково ефективно як закручує шурупи, так і засвердлюється майже в будь-який матеріал.

Кожен електроінструмент має робочі показники, за якими визначається його продуктивність, тобто – швидкість роботи та її продуктивність. Що продуктивність, то більше вписувалося обсяг завдань, який виконується певний час. На що звернути увагу, вибираючи шуруповерт?

На дві характеристики:

1. Крутний момент і швидкість обертання

Крутний момент шуруповерта по-іншому називається зусиллям на валу. Що цей показник, то більше складної роботи можна виконувати. Як я вже згадував вище, цей параметр вимірюється у Ньютон-метрах. Чим потужніший редуктор, тим дорожчий виріб і більша вага. Регулюється він за допомогою кільця-обмежувача (яким можна обмежувати момент, що крутить, в різних діапазонах ступеня затискання).

2. Потужність (напруга акумулятора)

У мережевих моделях важливі, в основному, тільки обороти, а потім уже потрібно дивитися на потужність мотора, адже шуруповерти з оборотами до 2500 мають ступінь затискання приблизно 16 Нм і добре працюють із металопрофілями. Шуруповерти з оборотами від 4000 до 5000 вже виконують роботи у сфері гіпсокартону та меблів. Потужність цих апаратів від 400 до 600 Вт. А в акумуляторних приладах важлива напруга батареї (її вольтаж).

Розмірковуючи над тим, який шуруповерт купити чи шуруповерт якоїсь фірми краще, подивіться і на його комплектацію.

Інструмент укомплектований добре, коли він:

Запакований у міцний пластиковий кейс, у ньому зручно переносити та зберігати прилад;

Має ремінець на зап'ястя. Для важких моделей це важливо, адже утримувати у руках апарат іноді дуже важко;

Оснащений змінними насадками - бітами різного розміру та конфігурації, свердлами;

Має в комплекті змінну батарею (для акумуляторних моделей). Наявність ще однієї батареї дає гарантію, що роботу не буде перервано через розряджання акумулятора.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: