• Головна
  • Новини
  • Акція протесту у Празі - на вулиці вийшло близько 250 тисяч людей

24.06.2019, 09:28

Акція протесту у Празі - на вулиці вийшло близько 250 тисяч людей

На вулиці Праги у неділю, 23 червня, вийшли сотні тисяч людей з протестами проти прем'єр-міністра країни Андрея Бабіша.

Про це пише "німецька хвиля".

За даними організатора акції - неурядової організації Million Moments for Democracy - участь в ній взяло близько 250 тисяч людей. Оглядачі відзначають, що ця демонстрація є наймасовішою з часів Оксамитової революції 1989 року.

Демонстранти вимагають негайної відставки прем'єра, якого обвинувачують у корупції, а також проведення незалежного розслідування щодо нього. Мітингарі несуть транспаранти з написами "Відставка" та вигукують "Ми тут". Через велику кількість людей в центрі міста не працює мобільний зв'язок, а також закрита станція метро, повідомляє агенція dpa.

Бабішу закидають, що у 2007 році він незаконно отримав для свого холдингу Agrofert мільйонні субсидії від Євросоюзу, які призначалися для підтримки малих підприємств. Політика обвинувачують також у тому, що пропри те, що він передав свій холдинг в трастовий фонд, він зберіг над ним контроль.

Раніше стало відомо, що після попереднього розслідування у ЄС було встановлено, що Бабіш має конфлікт інтересів. Внаслідок цього Єврокомісія може змусити Чехію повернути близько 17,4 мільйона євро, що були виділені компаніям Бабіша.

Сам прем'єр відкидає усі обвинувачення у свій бік. 26 червня парламент має знову проголосувати щодо висловлення недовіри уряду Бабіша. Однак опозиція сумнівається в успішності цього голосування. Раніше петицію щодо відставки Бабіша підписало близько 400 тисяч людей.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: