• Головна
  • Новини
  • У Чехії всі учні матимуть тестування на антигени один раз на тиждень, працівники компаній - двічі

16.01.2022, 15:47

У Чехії всі учні матимуть тестування на антигени один раз на тиждень, працівники компаній - двічі

Уряд прем'єр-міністра Петра Фіала (ODS) затвердив нові карантинні заходи. З наступного тижня у Чехії всі учні та працівники шкіл один раз на тиждень проходитимуть тестування на антигени. Працівники підприємств та компаній будуть робити тести два рази на тиждень або раз на три-п'ять днів.

Про це пише 420on.cz.з посиланням на novinky.cz.

«З 17 січня ми коригуємо систему у школах. Ми переходимо на одноразове тестування на антиген», - сказав міністр охорони здоров'я Властиміл Валек (TOP 09) після засідання кабінету міністрів. Якщо тест позитивний, піде ПЛР-тест.

Інші карантинні заходи стосуються персоналу чеських компаній. З 17 січня вони мають робити антигенні тести двічі на тиждень або раз на три-п'ять днів.

Нові заходи вжито у зв'язку з поширенням нового варіанта коронавірусу — омікрон, який дуже заразний. "Ми повинні зважати на те, що кількість нових заражених буде збільшуватися", - сказав Валек у п'ятницю.

Перед прес-конференцією міністр освіти Петро Газдик заявив у Твіттері, що запропонує збільшити кількість днів відпустки для працівників шкіл. Це має дозволити директорам гнучко реагувати на поточну епідемічну ситуацію.

"Враховуючи наростаючу хвилю омікрону, внесу на найближче засідання уряду законодавчу пропозицію щодо збільшення кількості днів директорської відпустки (reditelské volno) у період пандемії", - сказав він.

У березні чи квітні міністр охорони здоров'я Властиміл Валек планує представити систему регулярних щеплень від коронавірусу, аналогічну до щорічної вакцинації проти грипу. Він наголосив на важливості вакцинації. "Це захист від серйозного перебігу хвороби", - додав він.

Щодо обов'язкової вакцинації, міністр пообіцяв змінити постанову МОЗ, яка з березня запроваджує обов'язкові щеплення для людей віком від 60 років та працівників окремих професій. Цю пропозицію буде розглянуто на початку лютого.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: