• Головна
  • Новини
  • МОЗ Чехії хоче встановити нові правила карантину та ПЛР-тестування

24.01.2022, 18:14

МОЗ Чехії хоче встановити нові правила карантину та ПЛР-тестування

Уряд Чехії планує запровадити нові правила: будь-хто, хто перехворів на COVID-19, буде розглядатися як людина, яка не може знову заразитися протягом 30 днів. З такою ініціативою виступив міністр охорони здоров'я Владиміл Валєк.

Про це пише 420on.cz з посиланням на seznamzpravy.cz.

Людям із позитивним результатом ПЛР-тесту на Covid-19 не потрібно буде проходити тестування протягом 30 днів. Міністерство охорони здоров'я пропонує уряду обговорити цю пропозицію у середу, 26 січня. Зміни можуть набути чинності у понеділок, 31 січня. Цю інформацію підтвердив сьогодні прес-секретар МОЗ Ондржей Якоб.

«Ми готуємо цей матеріал для уряду у середу. Правило застосовуватиметься з 31 січня», - сказав Якоб. За його словами, 30-денний термін обчислюватиметься з дати проведення ПЛР-тесту.
 
З 17 січня у Чехії масово тестують співробітників компаній двічі на тиждень на роботі, а дітей у школах – один раз на тиждень. Якщо співробітник має позитивний антигенний самотест, він автоматично відправляється на п'ятиденний карантин. Після завершення цього строку він знову проходить тестування на роботі. На відміну від тестування у школах, у компаніях та на підприємствах нема необхідності проходити підтверджувальний ПЛР-тест. Однак якщо працівник зробив ПЛР-тест і результат негативний, то карантин одразу закінчується.

Але це може бути проблемою для деяких працівників. У тих, хто добровільно не здасть ПЛР-тест, підтвердження зараження не буде. Позитивний тест на антиген не вважається доказом захворювання - за правилами МОЗ.

Ті ж правила, що й для тестування, будуть застосовуватись до карантину або ізоляції після хвороби. Людина, яка заразилася Сovid-19 і отримала позитивний результат ПЛР-тесту, не проходитиме карантин протягом 30 днів, пояснили в МОЗ.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: