23.11.2019, 21:56

86-ті роковини Голодомору вшанували також у Польщі

У Любліні на сході Польщі вшанували пам’ять жертв Голодомору в Україні. Більшовицька політика колективізації сільського господарства, переслідування селян та реквізиція зерна у 1932-33 роках коштувала життя, за різними оцінками, від 4 до 7 мільйонів жителів України.

Про це повідомило Польське радіо. 

Попри цю трагедію, українців не вдалося зламати. «Голодомор – це частина нашої історії, про яку необхідно пам’ятати», – сказав генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк: «Це страшна трагедія не лише для українців, трагедія для цілої Європи, для всього світу. Як можна? Тварини так не поводяться, а люди вбивають одне одного, замучують голодом. Це була страшна біда».

До Любліна приїхали українці зі Львова, щоб віддати шану загиблим. «Наші дідусі і батьки вдома згадували про Голодомор, про страхітливі речі, які тоді відбувалися», – розповідає львів’янка Лідія Зозуля: «Вбивали навіть дітей, тому що зовсім не було що їсти. Скільки зібрали зерна – все віднімали, вивозили. Людям нічого не залишали».

Люблінські заходи відбулися при пам’ятнику Жертвам Голодомору у сквері біля кругового перехрестя імені митрополита Петра Могили.

Фото - ілюстративне

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: