• Головна
  • Новини
  • 30 червня шахтарі зберуться у Києві - вибиватимуть у Зеленського свою зарплату

29.06.2020, 18:07

30 червня шахтарі зберуться у Києві - вибиватимуть у Зеленського свою зарплату

У вівторок, 30 червня, шахтарі з різних регіонів України розпочнуть в Києві безстрокову акцію протесту з вимогою погасити борги із зарплати, розмір яких становить 622,5 млн гривень.

Про це в понеділок, 29 червня повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець в Facebook, - пише  Корреспондент.net 

За його словами, до Києва вже виїхали гірники підприємств Мирноградвугілля, Добропіллявугілля, Селідоввугілля.

"30 червня шахтарі з різних регіонів України починають в Києві безстрокову акцію протесту, щоб захистити свої гарантовані Конституцією права і передати президенту, прем'єр-міністру, міністру енергетики свої вимоги, серед яких: погашення перед працівниками державних шахт заборгованості з виплати заробітної плати, яка, станом на 24 червня 2020 року, становить 622,5 млн гривень", - повідомив Волинець.

За його словами, гірники також вимагають зобов'язати ФДМ, ЗАТ Центренерго, ДП Держвуглепостач, ДП Калуська ТЕЦ-Нова повністю розрахуватися з державними вугледобувними підприємствами за отримане вугілля, зокрема, з ДП Львіввугілля (353 млн грн), шахтами імені М.С. Сургая (94 млн грн), Південнодонбаська №1 (260 млн грн) і Краснолиманська.

Крім того, шахтарі хочуть, щоб був звільнений від виконання обов'язків голови профільного комітету Верховної Ради Андрій Герус.

Також гірники вимагають забезпечення стабільної роботи шахт, заборони імпорту електроенергії і вугілля газових марок з Росії та Білорусі. Відновити роботу блоків теплових електростанцій, які були переоснащені з антрацитового вугілля на вугілля газової групи.

Нагадаємо, минулого тижня Центренерго виплатило борг шахті Надія, гірники якої влаштували акцію протесту під Офісом президента.

Раніше президент Володимир Зеленський вийшов до протестуючих шахтарів і пообіцяв їм "розібратися" з заборгованістю.

Фото - Михайло Волинець, ФБ

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: