17.01.2022, 16:59

Зеленський зробив послугу для рейтингу Порошенка

Обидві сторони намагаються отримати позитиви з цієї ситуації, але поки перевага у ній на боці п‘ятого Президента України.

Про це у коментарі для "Еспресо.Захід" розповів політолог Володимир Фесенко.

"Все розгортається прогнозовано. Звісно, ж можливі різні варіанти, але з точки зору і правової і політичної логіки, рішення буде у вигляді домашнього арешту Порошенка. Буде такий же запобіжний захід, як і для Медведчука. Тобто вони хочуть об’єднати ці дві справи, щоби назвати її справою Порошенка-Медведчука", - зазначив експерт.

Реакція прихильників Порошенка буде такою ж, як вона є зараз: з аеропорту вони перемістились під суд, а далі – на Банкову.

"Але я можу спрогнозувати, що якоїсь масової підтримки сьогоднішнім акціям не буде. Цим не здивуєш наше суспільство, яке звикло до політичної конкуренції і до вуличних акцій. Та, на жаль, можна очікувати провокації і з боку третьої сторони", - додав Володимир Фесенко.

Є великі сумніви, чи вплинуть ці події на рейтинги політиків. Проте наразі події розгортаються більше на користь Петра Порошенка.

"Поки події розгортаються на користь Порошенка. Я не підтримую міф про те, що у нас люблять ображених, але це точно консолідує його прихильників. Проте також вони можуть сподобатись і прихильникам Зеленського. Адже пам’ятаємо, що саме справа проти Медведчука підняла його рейтинг минулого року.

Хоча так, як це робить влада, – є помилкою. Треба було показувати зв’язок справи Порошенка і Медведчука, але через докази і слідчі дії, а не через таку показуху. Цими діями влада зробила головною медійною особою саме Порошенка. В мене навіть закрадається думка, що в кабінетах Зеленського завелись таємні прихильники Порошенка, які зараз активно роблять йому рекламу. Роблять йому подарунок для росту рейтингу", - підсумував політолог.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: