26.07.2019, 12:22

Зеленський проти підпільного обкому України

«Здається, що Порошенко і Медведчук не збираються віддавати реальну владу президенту України Зеленському. Добре видно, що вони його не бояться і тільки вичікують, коли б завдати сильного удару».

Про це на своїй сторінці у ФБ пише політолог Віктор Небоженко:

«У тандему Медведчук – Порошенко є потужна політична мотивація (реванш), величезні ресурси, великий досвід боротьби з Україною, молодими реформатора і молодими "слугами народу", а головне, – надійний тил – Кремль.

Тому реально їх троє – «підпільний обком України» (Порошенко, Путін, Медведчук), а Зеленський один. Вони щільно затиснули його з двох боків. Порошенко буде критикувати і наступати на президента Зеленського з боку українського націонал-консерватизму, а Медведчук з боку проросійської напіврадянської аудиторії південного сходу України. Тому Порошенко має намір і далі контролювати «обмілілу» Західну Україну, Медведчук – втомлену і озлоблену Східну Україну.

А у Зеленського ще немає політичних партнерів і друзів. Його улюблений «95 квартал» – це вже не помічник  для Зеленського у новій ролі президента України, але він («95 квартал») ще не став гирею, яка тягне на дно. Ніхто з його оточення поки що не хоче скласти іспит на мужність, патріотизм, професіоналізм, чесність і вірність. Всі розраховують на продовження успіху і владні повноваження, які вони отримають від президента. Загальної стратегії, а тим більше загальної політичної гри в оточенні президента Зеленського ще нема.

Зеленський ще навіть не усвідомлює ступеня небезпеки ні для себе особисто, ні для України. Поки він сміливо бачить одні райдужні перспективи без супутніх ризиків. Йому здається, що у нього багато часу і вже багато влади. Те й інше привертає до нього багато нових друзів і ентузіастів його приголомшливого успіху.

Більшість українських виборців (73%) вважають, що вони зробили свій вибір і правильно зробили політичну ставку на Зеленського. Тепер черга за президентом Зеленським, у якого ще нема ні команди, ні стратегії перемоги. Він ще не знайшов свою виграшну політичну гру ні з Заходом, ні з громадською думкою і ЗМІ, ні з олігархами. Останні поспішають заповнити собою політичний вакуум, що утворився після поразки Порошенка і підштовхнути президента Зеленського в потрібному для них напрямку».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: