• Головна
  • Новини
  • У Львові провели унікальну операцію на серці через 5-сантиметрову щілину між ребрами

14.09.2021, 14:08

У Львові провели унікальну операцію на серці через 5-сантиметрову щілину між ребрами

В Лікарні швидкої допомоги міста Львова вперше медики Центру серця і судин провели втручання на мітральному клапані – протезування та пластику крізь 5-тисантиметрову щілину між ребрами. Це дозволило врятувати вже два життя!

Про це повідомили у лікарні.

Перші операції виконали спільно із польськими хірургами Tomasz Stącel та Maciek Urlik.

Два пацієнти – дві історії! В обох хворий мітральний клапан, та як наслідок - пришвидшене серцебиття, задишка, набряки на ногах. Лікарі зважують усі показники, запрошують польських колег та готуються до перших операцій на мітральному та тристулковому клапанах!

Валентина, 64 роки. Її хронічна ревматична хвороба серця далася взнаки лише нещодавно. Вона зрозуміла, що більше зволікати не можна, коли ліки вже не могли зарадити зарадити прогресуванню хвороби. Жінці замінили вражені хворобою елементи клапана на штучний, який забезпечив правильний односторонній рух крові крізь себе.

Володимир, 38 років. Із поставленим раніше діагнозом – набута вада серця з важкою мітральною недостатністю - у молодому віці він не міг пройти по кімнаті і кількох метрів без задишки. Йому «відремонтували» пошкоджені елементи у структурі клапана, відновивши його правильну функцію. Для цього пришили неохорди – штучні хорди, спеціально сформовані хірургами, і стабілізували клапани звужуючими кільцями.

Втручання з мінідоступу є малотравматичним та сприяє швидшому відновленню пацієнта: до активного життя пацієнти повертаються через два тижні замість 2-3 місяців.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: