20.05.2019, 18:00

Требл Зінченка та інші трофеї українців у Європі

Українські футболісти провели ударний сезон 2018/19 в європейських чемпіонатах.

Занепад рівня чемпіонату України спричинив тренд на від'їзд найкращих українських гравців в зарубіжні чемпіонати. Ми звикли захоплюватися успіхами Андрія Ярмоленка і Євгена Коноплянки, але відтепер вони не єдині, ким ми можемо пишатися. У сезоні 2018/19 12 українців виграли 11 трофеїв по всій Європі. Неймовірний сезон для українського футболу, пише Sportarena.

Головний тріумфатор сезону серед українців - звичайно ж, Олександр Зінченко. Зіна взяв з Манчестер Сіті англійський требл -АПЛ, Кубок Англії, Кубок ліги. Зінченко в складі Сіті з Пепом Гвардіолою на чолі увійшов в історію англійського футболу - нікому і ніколи в Англії не вдавалося виграти всі три трофеї.

Приємно, що Олександр Зінченко виграв ці трофеї аж ніяк не в ролі туриста - українець завершував сезон в ролі основного лівого захисника команди.

Особливий сезон провів і півзахисник бельгійського Генка Руслан Малиновський. Українець став одним з лідерів команди і одним з провідних гравців чемпіонату Бельгії - Руслан став другим в списку топ-футболістів ліги Жюпілер за підсумками сезону.

Генк з Малиновським виграв чемпіонство у Бельгії вперше за останні 8 років - це найкраще підтвердження вкладу українця в успіх команди. Останній раз Смурфіки перемагали в чемпіонаті в 2011 році, коли в їх складі виступали Кевін Де Брюйне і Тібо Куртуа. Хто знає, можливо, Руслан Малиновський скоро стане настільки ж пізнаваний у світі, як його попередники.

ПАОК виграв чемпіонат Греції вперше з 1985 року. Більш того, зробив золотий дубль, вигравши і Кубок Греції.

Так що в топ перемог українців в Європі тріумф ПАОКа можна теж сміливо включати. У складі чорно-білих виступають Євген Шахов і Євген Хачеріді.

Ференцварош на чолі з українським тренером Сергієм Ребровим і українцями Іваном Петряком і Ігорем Харатіним створили фурор в Угорщині. Приємною несподіванкою стала роль Івана Петряка, який прийшов в команду як орендований гравець Шахтаря і став однією з найяскравіших постатей угорського футболу.

І найбажаніших - Ференцварош не подбав заздалегідь про викуп контракту українського півзахисника, і його перехопив амбітний місцевий клуб МОЛ Віді, який бажає змістити Ференцварош з трону.

Перемога в Кубку Данії стала бонусом для українського нападника Артема Довбика, який провів останній календарний рік в лазареті.

У травні в кінці сезону Артем вперше вийшов на поле з липня минулого року, коли переніс операцію на коліні, а вже незабаром вийшов на заміну в фіналі Кубка Данії та взяв участь у перемозі Мідтьюлланда над Брондбю.

Артем Сухоцький пише історію чемпіонату Словаччини. Не найсильнішої з європейських першостей, але все ж. Слован не був чемпіоном країни з 2014 року, і в перший же свій рік український захисник допоміг це виправити.

У білоруському Динамо Брест зібрався значний український десант. Відразу три гравці - Артем Мілевський, Олександр Нойок та Олексій Хобленко - стали володарями Суперкубка Білорусі, з якого стартував сезон-2019, що проходить в цій першості за системою весна-осінь. А Ярослав Ракицький із Зенітом став чемпіоном РФ.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: