• Головна
  • Новини
  • 30 українських ветеранів вирушили до США на змагання серед військових

04.03.2024, 08:14

30 українських ветеранів вирушили до США на змагання серед військових

30 військових національної збірної ветеранів вирушили у Лас-Вегас для участі у змаганнях Повітряних Сил США 2024.

Головна тренерка національної збірної Олена Яновська розповіла, що американські колеги запросили українців продемонструвати, як адаптивні види спорту впливають на відновлення організму.

Українські учасники покажуть себе у девʼяти видах спорту: стрільба з лука, легка атлетика, велосипедний спорт, паверліфтинг, веслування на тренажерах, волейбол сидячи, плавання, баскетбол на кріслах колісних. За її словами у команди "за плечима три тижні важких тренувальних зборів".

"Після повернення ви будете виконувати дуже важливу місію – повертати своїх побратимів до нормального життя. Своїм прикладом ви будете показувати, що життя не закінчується після поранення чи військової служби", – сказав виконувач обовʼязків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Довідково: Змагання Повітряних Сил США (United States Air Force and Marine Corps Trials) – це щорічні внутрішні змагання для ветеранів та військовослужбовців США, які отримали травми, поранення або захворювання під час військової служби.

Цього року організатори змагань запросили долучитися до них і українську команду, у складі якої ветерани та чинні військові.

Змагання відбудуться з 4 по 16 березня 2024 року у Лас-Вегасі.

У грудні у Києві відбулися Всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту, за результатами яких відбіркова комісія сформувала команду з 30 учасників, котрі вирушать до США.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: