07.11.2018, 16:43

Львівська опера кличе на міжнародний фестиваль

З 13 до 18 листопада у Львівській національній опері відбудеться XVII Міжнародний фестиваль оперного мистецтва ім. Соломії Крушельницької.

Традиційний фестиваль ім. Соломії Крушельницької проходить вже 30 років поспіль, він один з найдавніших  оперних фестивалів в Україні.  Однак, особливістю цьогорічного стане те, що вперше на Львівському оперному фестивалі виступить Національна опера України, Одеська Національна Опера та Вроцлавська Опера (Польща).

«Ніколи не було такого, як цього разу. До нас завжди приїжджали  зірки, солісти та диригенти по-одному, по-двоє  або по-троє, але ніколи не було цілого театру, а цього року їх аж три», - розповіла речниця Львівської опери Надія Труш.

Загалом фестиваль збере майже 650 учасників.

Географія фестивалю охоплює представників із Австрії, Молдови, Польщі та Румунії. Окрім того, будуть виконані твори сучасних композиторів із Болгарії та Японії.

Родзинкою фестивалю стануть мистецькі проекти, що відбуватимуться у Дзеркальній залі театру – від камерної опери до інтелектуальних платформ та майстер-класів. А також ексклюзивна виставка «OPERA ART» 13 листопада, на якій презентують театральні костюми, макети та елементи декорацій з постановок Львівської опери у виконанні відомих художників-сценографів Євгена Лисенка, Тадея та Михайла Риндзаків і художника костюмів Оксани Зінченко.

«Ми сподіваємося, що цей фестиваль стане основою до того, щоб Львів  мав свій оперний фестиваль. Ми спішимо, щоб заявити про народження у Львові великого європейського оперного фестивалю, який би тривав місяць та включав у себе різні напрямки та стилі», - повідомив генеральний директор Львівського оперного театру Василь Вовкун.

Завершальним акордом фестивалю стане гала-концерт за участі світових та українських зірок оперної сцени. Подія запланована на 18 листопада.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: