• Головна
  • Новини
  • Стартував 122-гий театральний сезон Львівської національної опери

12.08.2021, 21:48

Стартував 122-гий театральний сезон Львівської національної опери

У четвер 12 серпня на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулася урочиста церемонія відкриття 122- го театрального сезону.

Про це повідомила пресслужба Львівської облради.

Творча група, керівництво та гості Львівської національної опери урочисто пройшли червоною доріжкою, розгорнутою перед входом в театр. Організатори  запросили львів’ян та гостей на святковий концерт за участі творчого колективу театру.

Дійство розпочалося «Вальсом квітів», хор та оркестр театру виконали найвідоміші «хіти» оперного мистецтва.  

Як анонсували під час відкриття, Львівська національна опера розпочинає 122-ий театральний сезон низкою сенсаційних подій міжнародного масштабу. Напередодні Дня Незалежності України артисти запрошують на  гала-концерт української музики. Дійство відбудеться 23 серпня о 20:30 на площі перед Львівською національною оперою в унікальному форматі поєднання класичної музики, світлового та вогняного шоу, вуличного театру.  

26 серпня у Львові розпочнеться  фестиваль LvivMozArt, а 27 серпня, з нагоди 165-ти річчя з дня народження видатного українського письменника, поета і громадського діяча Івана Франка Львівська національна опера спільно з Львівським національним літературно-меморіальним музеєм Івана Франка  проведуть Урочисту академію.  

На сцені  цьогорічний сезон театрали розпочали  фольк-оперою Є. Станковича «Коли цвіте папороть». Також до 30-ої річниці Незалежності України, вперше  постановку фольк-опери-балету транслюватиме сайт Opera Vision.    

Депутатка Львівської обласної ради Ірина Супрун привітала працівників театру та подякувала за багаторічну творчу працю, вона також зазначила, що відкриття 122-го театрального сезону - знаменна подія. Адже для багатьох львів’ян похід до Львівської опери — це добра сімейна традиція, неодмінна умова виховання дітей, можливість  духовного розвитку та чудове проведення часу.  

«Від імені депутатського корпусу Львівської обласної ради сердечно бажаю вам сяючих очей вдячних глядачів та їхніх бурхливих оплесків, відсутності карантинних обмежень для вашої творчої діяльності та успішних прем`єр. Адже, хто не був у Львівській Опері, той не бачив справжнього Львова», - наголосила Ірина Супрун.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: