• Головна
  • Новини
  • Зустріч G7 у Франції: сьогодні обговорять глобальну безпеку, торгівлю та боротьбу з нерівністю

25.08.2019, 10:57

Зустріч G7 у Франції: сьогодні обговорять глобальну безпеку, торгівлю та боротьбу з нерівністю

У неділю (25 серпня) в другій день саміту "Групи семи" (G7) світові лідери обговорять питання міжнародної безпеки, економіки, торгівлі, боротьбу з нерівністю та партнерство з Африкою.

Саміт G7 проходить 24-26 серпня під головуванням Франції у місті Біарріці, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

На робочій сесії у неділю зранку лідери приділять увагу Україні, обговорять іранську ядерну програму, а також ситуації у Сирії, Лівії, Близькому Сході загалом.

Окремої актуальності на саміті набула також надзвичайна ситуація, пов'язана із масовими лісовими пожежами в Амазонії – переважно на території Бразилії, а також Brexit.

За наполяганням США G7 також обговорить глобальні економічні і торговельні відносини для уникнення торговельних війн та з метою запровадження справедливої тарифної і податкової політики.

На другій робочій сесії у неділю глави держав та урядів G7 спільно із керівниками запрошених міжнародних організацій (ООН, Світовий банк, Організація економічного співробітництва та розвитку, СОТ, Міжнародна організація праці та МВФ) спробують знайти рішення для подолання нерівності у світі.

Рада G7 із гендерної рівності представить лідерам доповідь, в якій опрацьовані пропозиції щодо розв'язання проблем у цій сфері, включаючи розширення прав і можливостей для дівчат і жінок, доступу до освіти та якісної медицини.

Поглиблення партнерства з Африкою лідери обговорять спільно із главами держав та урядів запрошених країн-партнерів, зокрема, Буркіна Фасо, Єгипту, Руанди, Сенегалу та ПАР.

Окрім цього, у роботі саміту візьмуть участь очільники Іспанії, Австралії та Чилі.

Як повідомлялося, через наявні розбіжності між країнами G7 лідери країн не ухвалюватимуть спільне комюніке за результатами саміту.

"Група семи", або G7, є неформальним об'єднанням Франції, США, Великої Британії, Німеччини, Японії, Італії та Канади, а також Європейського Союзу.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: