12.06.2021, 08:41

В Англії розпочався триденний саміт Великої сімки

Вперше за майже два роки лідери країн Великої сімки (G7) зібралися на саміт, який відбудеться в очному форматі. Триденний саміт розпочався у п'ятницю, 11 червня, на курорті Карбіс-Бей на атлантичному узбережжі англійського півострова Корнуолл. Прем'єр Великобританії Борис Джонсон з дружиною вітав учасників зустрічі дотиками ліктів та короткими невимушеними розмовами про погоду та соціальне дистанціювання.

Про це пише Німецька хвиля з посиланням на інформагенція AP.

Серед пріоритетних питань, які обговорюватимуть лідери семи провідних демократій світу та Євросоюзу - пандемія коронавірусу, захист клімату та біологічного різноманіття, а також посилення демократичних цінностей, повідомляє інформагентство AFP. У саміті вперше зі вступу на свої посади візьмуть участь президент США Джо Байден, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, а також прем'єр-міністр Японії Йосіхіде Суга. А для німецької канцлерки Анґели Меркель (Angela Merkel) це має бути остання зустріч у цьому форматі, адже вона більше не претендуватиме на посаду глави уряду ФРН після парламентських виборів у Німеччині восени цього року.

У п'ятницю лідери Великої сімки обговорювали насамперед питання відновлення світової економіки після пандемії коронавірусу, а також забезпечення кращого доступу до освіти дівчат.

У суботу, 12 червня, в центрі уваги учасників саміту будуть економічні та зовнішньополітичні питання. У переговорах візьмуть участь також представники Австралії, Південної Кореї, Південно-Африканської Республіки та Індії. У неділю, 13 червня, основним питанням для обговорення будуть кліматичні зміни на Землі.

Країни G7 під час саміту також мають ухвалити рішення про пожертву одного мільярда доз вакцин від коронавірусу біднішим країнам. Джо Байден пообіцяв надати 500 мільйонів доз вакцини BioNTech/Pfizer для цієї ініціативи, а прем'єр Великобританії Борис Джонсон та представники країн ЄС - по 100 мільйонів доз вакцин.

Фото - Лідери G7 та ЄС перед початком саміту у Карбіс-Беї

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: