08.09.2019, 17:55

Замість цигарки - граната і 10 років позбавлення волі

Суд ухвалив вирок обвинуваченому в замаху на вбивство кількох людей

10 років позбавлення волі – таке остаточне покарання призначив Полонський районний суд обвинуваченому в закінченому замаху на умисне вбивство, вчиненому способом небезпечним для життя багатьох осіб (частина 2 статті 15, пункт 5 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України) та у незаконному придбанні, зберіганні та носінні бойових припасів (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України).

Про це повідомляє прес-служба суду. 

За вироком, 41-річний житель Полонного наприкінці жовтня – початку листопада 2018 року незаконно купив у свого знайомого 10 бойових ручних наступальних осколкових гранат «РГД-5». Одну з них поклав в автомобіль дружини, яким користувався.

2 грудня того ж року обвинувачений підвіз знайому до її будинку в Полонному та якраз розвертався, аби виїхати з подвір’я, як до нього підійшов чоловік та попросив цигарку. Водій відповів, що не курить, і сказав відійти від авта. Прохачеві це не сподобалося – зав’язався конфлікт. До машини попрямували ще двоє його друзів. Помста водія не забарилася: відштовхнувши кривдника, він висмикнув кільце бойової чеки гранати та кинув її в бік чоловіків , а сам поїхав.

Внаслідок вибуху постраждало двоє з них. У обох – осколкові поранення, які відносять до легких тілесних ушкоджень.

Заслухавши учасників процесу й дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого в інкримінованих злочинах.

«Суд вважає, що К. слід призначити покарання, необхідне й достатнє для його виправлення і попередження нових злочинів, у виді позбавлення волі, в межах санкції інкримінованих статей за ч.1 ст.263 КК України мінімальний строк, передбачений санкцією цієї статті, та за ч.2 ст.15, п.5 ч.2. ст.115 КК України з урахуванням положень ч.3 ст. 68 КК України не більше двох третин максимального строку. Остаточне покарання на підставі ч.1 ст.70 КК України визначити за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим», – ідеться у вироку Полонського районного суду, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: