• Головна
  • Новини
  • Стерненко не проситиме помилування президента – адвокати

26.02.2021, 15:42

Стерненко не проситиме помилування президента – адвокати

Сергій Стерненко не проситиме помилування президента України Володимира Зеленського. Про таке заявили його адвокати Андрій Писаренко та Масі Найєм.

Писаренко наголосив, що Стерненко має на меті довести свою невинуватість, пише Суспільне.

"З клопотанням про помилування до президента Сергій звертатися не буде. Його мета – довести свою невинуватість", – пояснив адвокат.

За словами адвоката Масі Найєма, Стерненко не згоден із рішенням суду, тому правозахисники подавитимуть апеляцію.

"Щодо амністії: рішення має набрати законної сили. Ми подаємо апеляцію. Потрібно, щоб Сергій цього (помилування – ред.) захотів. Як мені відомо, версія Сергія, що він невиновний, тому просити щось у президента, я впевнений він не буде", – підкреслив Найєм.

Нагадаємо, колегія суддів Приморського районного суду Одеси ув'язнила на 7 років та 3 місяці колишнього очільника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка. Йому закидають викрадення місцевого депутата Сергія Щербича, розбій та зберігання зброї. Аналогічне покарання отримав і соратник Стерненка Руслан Демчук.

Після оголошення вироку під будівлею суду почалися сутички між мітингарями, які підтримували Стерненка, та правоохоронцями. Люди блокували автівки поліції, в яких Стерненка та Демчука мали вивезти до СІЗО. Також акція на підтримку засуджених відбулася біля пам'ятника Дюку де Рішельє в центрі Одеси. Учасники заходу назвали Стерненка "політв'язнем", а вирок – "репресіями".

Додамо, цю справу розглядали протягом майже п'яти років. Стерненку та Демчуку інкримінували викрадення тодішнього депутата однієї з районних рад Одеської області Сергія Щербича та розбійний напад на нього. Також в цій справі ексочільнику одеського "Правого сектору" закидали незаконне зберігання зброї. Натомість обвинувачений називає справу сфабрикованою та побудованою "виключно на заяві Щербича".

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: