• Головна
  • Новини
  • Юрію Тимошенкові погрожували, щоб він не знімався з виборів

09.03.2019, 11:14

Юрію Тимошенкові погрожували, щоб він не знімався з виборів

ЗМІ продовжують обговорювати мізерний скандал щодо хабара, який начебто мали вручити Юрію Тимошенку за те, що він зніметься з виборів. Головним рупором в цій історії виступає Генпрокурор Юрій Луценко.

Генпрокуратура оприлюднив телефонну переписку нібито між помічником Юрія Тимошенка та організатором начебто злочину на ім'я Роман.

Головним "виконавцем" підкупу, за словами правоохоронців, мав стати 55-річний уродженець Луганської області Тарас Костанчук.

На цей час його  і ще одного фігуранта Олександра Іщенка (начебто помічника Тарас Костанчука) затримано (у ході здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.157 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача).

У «Батьківщині» скандал назвали «гнилою провокації» штабу Порошенка.

І от днями у Фейсбуку зголосився Роман, якого згадував Луценко. Йдеться про Романа Редька, - голову голову Всеукраїнської громадської організації «Передові правові ініціативи».

У дописі, зокрема, говориться, що сам Юрій Тимошенко «попросив компенсувати йому заставу. Так, Юрій Тимошенко, за слів Романа Редька, заявив, що «його обманули, що на нього тиснуть і навіть погрожують, щоб він не знімався з виборів. Кандидат також повідомив, що він хоче зняти свою кандидатуру на виборах президента України.    

Подаємо допис Романа Редька без змін:

"Шановні друзі, перш за все хочу привітати всіх жінок зі святом 8 березня! Бажаю здоров’я краси і всього найкращого!

У цей святковий день я хотів би зробити заяву.

Я - Редько Роман, можливо той самий Роман Р, про якого згадувалося на брифінгу генерального прокурора Юрія Луценка. Я є головою Всеукраїнської громадської організації «ПЕРЕДОВІ ПРАВОВІ ІНЦІАТИВИ» (ППІ), яка вже протягом 13 років здійснює незалежне спостереження за виборами усіх рівнів. Станом на сьогодні представники ППІ взяли участь у 50 виборчих кампаніях за офіційним дозволом ЦВК у в якості офіційних спостерігачів на місцевих, парламентських та президентських виборах в Україні. Так само ми маємо міжнародний досвід спостереження за виборами у 30 виборчих кампаніях за кордоном у статусі міжнародних спостерігачів.

3 січня 2019 року ВГО «ППІ» отримала дозвіл ЦВК мати офіційних спостерігачів на виборах президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року (постанова ЦВК №9 від 3 січня 2019 року).

Із засобів масової інформації мені стало відомо, що генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про мою причетність та організацію про нібито підкупу кандидата в президенти України Юрія Тимошенка. На даний час я знаходжуся у відрядженні. Під час відрядження я зустрічався з виборцями, членами комісій та іншими суб’єктами виборчого процесу, які мені розповідали багато цікавих речей, а саме, що відбувається під час даної виборчої кампанії. 

Хочу повідомити громадськість - до мене дійсно звернувся Тарас Констанчук з інформацією про те, що до нього звернувся кандидат в президенти України - Юрій Тимошенко з тим, що його обманули, на нього тиснуть і навіть погрожують, щоб він не знімався з виборів. Кандидат також повідомив, що він хоче зняти свою кандидатуру на виборах президента України. Він зрозумів, що робить неправильно, тому хоче написати заяву та знятися з реєстрації. Тарас Костанчук звернувся до мене з проханням підказати та проконсультувати, як написати заяву про зняття кандидатури і повідомити про те, у який спосіб відбувається цей процес. Я підготував роз’яснення та написав Тарасові.

Також я знаю, що Юрій Тимошенко попросив компенсувати йому заставу аби повернути людям, які його фінансували. Тарас Констанчук не бідна людина і він дав згоду повернути фінанси. Після передачі коштів Тараса було затримано. Але генеральний прокурор не все показав і розказав під час свого брифінгу, говорячи про мою причетність до цієї ситуації. А саме те, що я допомагав Тарасу Констанчуку у консультуванні щодо відмови йому ЦВК у реєстрації як кандидата на пост Президента України. Не сказав також, що знав про те, що наша громадська організація зареєстрована, як організація, що веде спостереження за виборчим процесом. Що від кандидата Юрія Тимошенка подали довірених осіб, яких він сам не знає, і їх подали тільки по Донецькій області. Чому ж не подали по Західній Україні, в Коломиї, наприклад? Невже немає людей, які його підтримують і готові стати довіреними особами від кандидата Юрія Тимошенка? Крім того, від нього, подали і членів окружних комісій, при чому майже по всій Україні, яких він також не знає. А також планується подати членів дільничних комісій в Донецькій області. Ще штабом Порошенка буде використана технологія більшості членами дільничних виборчих комісій від технічних кандидатів, щоб перекладати бюлетені зі стосу Юлії Тимошенко до Юрія Тимошенка. І таким чином Юрій Тимошенко думав, що може пройти в другий тур разом з Порошенко.

Ми знаємо, що технологія із клонами на місцевих та парламентських виборах не працює, але на цих виборах це планується і вже зроблена підготовка, щоб вкрасти у Юлії Тимошенко голоси. Технічні кандидати від Порошенка вже відомі, вже мають більшість в окружних комісіях, намагаються сформувати більшість у дільничних комісіях, а в деяких випадках купити членів комісії від інших кандидатів, щоб організувати масові фальсифікації.

Наприклад, мені відомо, що на Західній Україні штаби Порошенка підготували подання від кандидатів у президенти Євгена Мураєва та Олександра Вілкула. Зрозуміло, що Мураєв знявся на користь Вілкула, але ми знаємо та маємо підтвердження, що проект Мураєва – політична партія «НАШІ» – це проект Банкової. Чому? Тому, що ще влітку у нас з’явилася інформація про те, що голови районних державних адміністрацій (Черкаської та Полтавської областей), голови сіл робили опитування громадської думки, більшість питань стосувалися Мураєва та партії «НАШІ». Люди наші розумні, тому нікуди не ходили, а прямо в адміністраціях заповнювали ці анкети, отримуючи за кожну анкету 50 грн.

Також планується «помилково» в протоколах міняти рядки Юрія з Юлією, а в деяких випадках переписати частину голосів з рядку Юлії в рядок Юрія. Така сама схема планується на рівні ОВК та ЦВК при вводі даних у комп’ютерну систему «вибори». Ще одним підтвердженням про заплановані маніпуляції є те, що в кожній ОВК за рішенням ЦВК для ніби кібербезпеки створені так звані робочі групи, до складу яких входитять члени ОВК, комп’ютерщик ОВК, представник СБУ, представник державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації на підставі відповідних приписів. Це означає, що представники цих служб під виглядом контролю цих процесів, залучені до схем маніпуляцій. Як приклад, вчора був останній день подачі членів ДВК, мені вчора стало відомо, що в Маріуполі на одному з округів при поданні на членів ДВК довіреними особами від кандидатів в Президенти Шевченка Ігоря та Ващенка Олександра було виявлено, що під час вводу даних в систему «вибори» там вже були сформовані подання на невідомих осіб від кандидатів на пост Президента України Шевченка та Ващенка. Коли вони запитали хто приносив ці подання, члени ОВК не надали відповіді. Я знаю, що довірені особи кандидатів написали скарги і звернулися до певних органів, щоб ті надали інформацію для чого це робиться? Є така технологія «вибивання» непотрібних членів комісії. 

....Ну, наприклад, на Західній Україні - Львівська чи Івано-Франківська область, кандидат у президенти Зеленський чи Тимошенко, Бойко, подали подання на своїх членів комісій раніше. Я знаю, що в штабі Петра Порошенка є спеціальна програма, яка витягує ці дані, а потім формує нові подання і передає, наприклад, на Сході, Донецьк, Луганська область. При формуванні, цих виборчих дільниць, програма автоматично вибиває двійників, тому можна вважати, що на певних територіях буде менша кількість членів комісій від реальних кандидатів, які мають намір боротися на виборах. До речі, це ми дізнаємося 12 березня, це останній день формування ДВК. Але технічні кандидати мають розуміти, що всі порушення їх же суб’єктами: членами комісій, спостерігачами, довіреними особами, це все буде робитися від їх імені, а кандидатам все одно прийдеться відповідати за цю діяльність. 

Я заявляю, що ці вибори є найбруднішими виборами в історії України. Готуються масові фальсифікації на користь Петра Порошенка. Ми громадська організація «ПЕРЕДОВІ ПРАВОВІ ІНІЦІАТИВИ», яка має систему контролю та виявлення технологій, які є фальсифікаціями. Ми проводимо онлайн трансляції окружних виборчих комісій, вже маємо на сайті понад 700 таких відео і маємо два приклади, коли правоохоронні органи, виявляли такі порушення і на підставі наших відео відкривали кримінальні справи. На сьогоднішній день, маємо більше, ніж 400 зареєстрованих спостерігачів по Україні і плануємо, ще зареєструвати більше 10 тисяч спостерігачів на день виборів, щоб контролювати процес підрахунку голосів, ведення паралельного підрахунку з метою не допустити фальсифікацій. Також ми плануємо на 10-ти тисячах дільниць провести екзит-пол. Зокрема нами у день виборів 31 березня буде проведено марафон «Вибори.live», де буде транслюватися день виборів.

Владі не вигідно, щоб ППІ контролювали, здійснювали контроль та фіксації випадків порушень виборчого законодавства і фальсифікацій. Тому мені вже відомо, що «банкова» дала вказівку ЦВК скасувати наш дозвіл спостерігати за виборчим процесом. Я повертаюся до Києва та проведу прес-конференцію, на яку буде запрошено представників ЗМІ, послів, міжнародних спостерігачів. Після цієї конференції піду до Генеральної прокуратури для дачі показань, якщо на мене там чекають. 

Повертаючись до Києва дорогами України наша машина в'їхала в яму, і її потрібно було ремонтувати, під час цього я загубив свій мобільний телефон. Прохання, якщо хтось знайде його, будь ласка, поверніть його. Дякую за увагу, до зустрічі!".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: