09.05.2021, 16:43

Листівки в Закарпатті: зловмисників затримали

У найближчі дні підозрювані будуть у Закарпатті, де їм оберуть запобіжний захід, і тоді ж оприлюднять більше інформації у справі.

Правоохоронці затримали трьох осіб, підозрюваних в розклеюванні в Береговому листівок з погрозами українцям угорського походження, повідомив директор Інституту Центральноєвропейської стратегії Дмитро Тужанський у Facebook, передає Кореспондент.

"У мене є цікаві і оптимістичні новини. Затримано 3 осіб, які обґрунтовано підозрюються у розклеюванні провокаційних листівок на зборах жителів Берегового тиждень тому, в ніч з 2 на 3 травня. Цю інформацію мені підтвердили відразу кілька незалежних один від одного джерел у різних правоохоронних органах", - повідомив Тужанський.

Експерт зазначає, що молодих людей затримали цими вихідними, на підставі статті 161 КК "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками".

За його даними, всі затримані - з Дніпра, а вирахували їх завдяки записам з камер відеоспостереження, яких в Береговому чимало. Також зловмисники використовували автомобіль для пересування і здійснили кілька дзвінків для координації.

Тужанський припустив, що швидше за все "розклеювачі" були "дилетантами за наймом" і тому тепер "дуже важливо розмотати цей клубок до кінця, зокрема з'ясувати хто замовник і чи не причетні ці виконавці, або замовники до інших аналогічних недавніх українсько-угорських провокацій (листи і смс з погрозами, відео і т.д.)".

У найближчі дні підозрювані будуть на Закарпатті, де їм оберуть запобіжний захід, і тоді ж оприлюднять більше інформації у справі.

Нагадаємо, що 2 травня поліцейські Берегового зафіксували факт розповсюдження листівок з погрозами українцям угорського походження. Провокаційні написи виявили на кількох будинках місцевих жителів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: