• Головна
  • Новини
  • Роздавача грошей у центрі Львова депортували з України

29.08.2020, 13:55

Роздавача грошей у центрі Львова депортували з України

Чоловіка, який називав себе Ісусом Христом і роздавав гроші у центрі Львова, депортували

Російськомовний громадянин Німеччини Денис Барон отримав трирічну заборону на в'їзд до України.

Ввечері у четвер, 27 серпня, СБУ спільно з поліцією депортували з України громадянина Німеччини Дениса Барона, що роздавав гроші у центрі Львова, називаючи себе «Ісусом Христом» та «посланником Бога». Йому заборонили в'їзд до України на три роки. Раніше Денис Барон був помічений у провокаціях на території Німеччини, де він закликав до виходу Німеччини з ЄС і НАТО, а також до тіснішої співпраці з Росією.

«Спочатку він позиціонував себе як пастор невизнаної релігійної організації, проводив на Львівщині заходи. Сприяв і вчиняв дії, спрямовані на посилення серед певних груп населення настроїв, які призводили до почуття ворожнечі та релігійного розпалу», – розповіла Zaxid.net речниця СБУ Львівщини Роксолана Яворська.

Денис Барон також закликав до повалення конституційного ладу і об’єднання України, Росії та Білорусі в одну державу, що суперечить державній безпеці. В результаті йому заборонили в'їзд до України на три роки і депортували у Польщу.

Уже після депортації Денис Барон записав кілька відео, на яких, зокрема, показав свій закордонний паспорт з позначкою, що термін його тимчасового перебування в Україні скоротили до 28 серпня.

Нагадаємо, що Денис Барон роздавав гроші у центрі Львова протягом 23-24 серпня, та заявляв, що сучасна церква забирає в людей гроші, а він - посланник Бога і прийшов, щоб людям їх давати. Заявляв, що він є мільярдером, продав свій бізнес і приїхав з Німеччини, щоб допомагати українцям.

Денис Барон називає себе пастором та не вперше намагається зібрати людей довкола своєї віри. У Німеччині він активно організовував заходи для «патріотів» та закликав до революції, говорячи, що готовий померти як мученик за свій народ. Проте чим саме Денис Барон займався у Німеччині та чи справді він є бізнесменом, з'ясувати не вдалось.

На зареєстрованому у Росії 20 липня YouTube-каналі «Легион 111» опубліковано кілька десятків відео, на яких Денис Барон заявляє, що «Європа хоче купити Україну, щоб зробити людей рабами», та що він любить Путіна, а українці та росіяни є одним народом.

На німецьких онлайн-форумах Дениса Барона також пов’язують з партією WWL, яка закликала до виходу Німеччини з ЄС та НАТО, а також до тісної співпраці з Росією. На сторінці Дениса Барона у Facebook також можна знайти фото​ з російським прапором.
 

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: