• Головна
  • Новини
  • Якщо вину Павелка доведуть, то його треба карати жорстко

12.11.2019, 15:58

Якщо вину Павелка доведуть, то його треба карати жорстко

Про реалії та маніпуляції навколо ТСК, Павелка та Суркіса, - про це на своїй сторінці у ФБ написав народний депутат України Георгій Мазурашу.

Георгій Мазурашу (на фото): "Мене запитують про Тимчасову слідчу комісію, яка мала би наглядати за розслідуванням справи щодо можливих зловживань керівника Асоціації футболу України Андрія Павелка (і голови бюджетного комітету ВРУ VIII скликання) навколо облаштування за бюджетні кошти немалої кількості майданчиків зі штучною травою, яку я спершу ініціював, а потім відкликав.

За посиланням нижче є матеріал (йдеться про статтю в gazeta.ua), в якому фігурують якісь перероблені, або трохи дофантазовані мої висловлювання. Не люблю коментарі по телефону, коли можна щось не так зрозуміти, або, може, й спеціально "недорозуміти":) На запитання друкованих ЗМІ (і сайтів) краще відповідати письмово;) Якщо десь і помилишся, то, принаймні, знаєш що зробив це сам, а не хтось щось перекрутив:)

Письмовий комент на цю тему я дав наразі такий.

Особисто я давно публічно висловлювався критично щодо вартості штучної трави та облаштування відповідних майданчиків зі штучним покриттям за бюджетні кошти. Знаю просто, що є немало пропозицій щодо облаштування таких майданчиків 42х22 м приблизно за 1 млн., або й менше. А в рідному селі Софії Ротару на Буковині (Маршинці) на декілька метрів менший майданчик облаштували взагалі за 537 тис. грн. Правда, там влітку попрацювали фізично і місцеві вчителі.

Тому коли дізнався про "під 1,5 млн", спало на думку, що тут можуть бути зловживання десь на третину суми. Деякі кажуть, що й більше.
Ставши народним депутатом, вирішив ініціювати Тимчасову слідчу комісію, аби не дати відповідним органам "зам'яти справу".
Проте коли деякі представники бізнесу почали звертати увагу на те, що, мовляв, "трава траві рознь", що якщо штучна трава останніх поколінь, високої якості, і майданчик облаштовується з суттєвим гарантійним терміном (8-10 років), то вартість може бути і за 1,5 млн.
Тоді я вирішив дочекатися спочатку результатів розслідування за відповідним кримінальним провадженням, а вже потім повернутися до теми ТСК. Відповідно, звернувся до керівників фракцій (групи) з проханням залишити без уваги мої листи з проханням делегувати своїх представників до складу названої ТСК.

Можливо, хтось інший вирішить ініціювати таку ж ТСК. Побачимо, як воно буде. Хотілось би при цьому, аби не надто політизовували цю справу. Адже Андрій Павелко, як відомо, представляв у парламенті силу екс-президента Порошенка. І очолював "бюджетний комітет", що, до слова, може бути проблемою для нього в контексті конфлікту інтересів. Але цим теж спочатку хай дорозберуться компетентні органи. У НАБУ стверджують, що немає підстав припускати, що "справу Павелка" розслідують якось упереджено, або недостатньо якісно...
Відомо, що в публічній площині є і немало інших сигналів про можливі зловживання з боку Андрія Павелка - у різних журналістських розслідуваннях розказують про його "розкішне життя", про різні махінації. Але це не стосується бюджетних коштів. Тож це робота виключно для правоохоронців.

І членів Української асоціації футболу (раніше - ФФУ), які можуть зробити свої висновки, зокрема, коли буде йти мова про перевибори керівника Асоціації. Ця громадська спілка спортивного спрямування, на жаль, справді надто політизована, на мою думку. Регіональні осередки часто очолюють представники тієї ж політичної сили Порошенка... "Соупаденіє - не думау":)
Або не знати, як члени Асоціації поставляться до оприлюдненої інформації про закупівлі через "прокладки", про зарплати аж до понад 700 тис. грн, у той час, коли регіональним осередкам передавали тисяч по 50 "на все про все", а рядові "робочі конячки" у самій Асоціації мають, кажуть, тисяч по 10 в місяць і т п. Знову ж таки, це їх внутрішня справа, або/та правоохоронців. Дочекаємось результатів розслідування. Якщо Павелко зловживав, користуючись своїм службовим становищем, за такі речі, переконаний, треба жорстко карати! Якісно доказавши все, звісно...

Що ж до ролі Григорія Суркіса у цій всій історії... Ну, з ним (і не лише) я радився на шляху до створення ТСК. Але через описані вище обставини відкликав ту ініціативу. Дехто дорікав мені, що я, мовляв, дію в інтересах Григорія Михайловича, що я "людина Суркіса":) Ну, до нього я ставлюсь з великою повагою, але не варто фантазувати про те, що "я його":) Аналогічно не варто фантазувати, що відкликав я ініціативу ледь не "на замовлення Павелка":) З ним я спілкувався, якщо не помиляюсь, раз в житті поки що, коли він ще був кандидатом у президенти ФФУ. Його ставлення до можливого створення ТСК мене не цікавить. Якщо правоохоронці доведуть його винуватість, зловживання навколо виділення і освоєння бюджетних коштів, - за таке треба карати жорстко!!! І не лише Павелка, а будь-кого, хто зловживає, хто наживається на бюджеті!

Але це не можна робити без достатньої доказової бази, або з елементами політичного переслідування...
Повертаючись до матеріалу нижче... Я не казав, що наполягає тільки Суркіс. Він, як помітив, навпаки, "на паузі". Можливо, аби не звертали увагу на якийсь там умовний конфлікт інтересів.

Так само мені невідомо, чи Суркіс збирається у перспективі претендувати на посаду керівника УАФ... Допускаю, що міг би. Але не казав, що він збирається;)

Проте відомо, що якщо хотіти, можна так запитувати і так зрозуміти усні відповіді, що сенс може виявитися достатньо перекрученим... Тому краще письмово;)

Отже, я не "людина Суркіса" і не "людина Павелка";) Щодо можливих зловживань другого, повторюю, чекаю результатів розслідування. А якщо хтось вважає, що Суркіс зловживав і порушував закони, - звертайтесь до правоохоронців з відповідними підказками/наводками...".
 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: