• Головна
  • Новини
  • "Справа ФФУ застигла, як холодець". Венедіктова заявила, що бере на контроль ще одне гучне розслідування

15.12.2020, 21:55

"Справа ФФУ застигла, як холодець". Венедіктова заявила, що бере на контроль ще одне гучне розслідування

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова заявила у Facebook 15 грудня, що бере на контроль розслідування кримінального провадження, у якому фігурує Українська асоціація футболу (до 2019 року – Федерація футболу України).

Про це пише сайт Гордон.

"Наступне кримінальне провадження, у якому я хочу розібратися й узяти під контроль хід слідчих дій – справа про можливі злочини представників законодавчої та виконавчої влади разом зі службовими особами Федерації футболу України. У свій час справа була дуже гучною, супроводжувалася журналістськими розслідуваннями, але з незрозумілих причин застигла як холодець", – написала вона.

За словами Венедіктової, Офіс генпрокурора провів спільну з детективами Національного антикорупційного бюро нараду, на якій обговорювали перспективи розслідування.

"Скажу відверто, у мене виникло відчуття, що у футбол грали не спортсмени, а правоохоронці. Між собою. Тож від сьогоднішнього дня я у групі прокурорів. Як тільки отримаю матеріали справи, визначу конкретний план слідчих дій, спрямований на досягнення результату. Вірю, що спільними зусиллями відкриємо рахунок", – додала вона.

Наступне кримінальне провадження, в якому я хочу розібратись і взяти під контроль хід слідчих дій - справа про можливі...

Опубліковано Irina Venediktova Вівторок, 15 грудня 2020 р.

Журналісти програми "Схеми" ("Радіо Свобода") у жовтні 2018 року повідомили, що глава УАФ Андрій Павелко пов'язаний з офшорною компанією SDT FZE, зареєстрованою в ОАЕ, через яку з бюджету ФФУ вивели більше ніж $1 млн. Зазначали, що через цей офшор "ФФУ Продакшн" закупила обладнання з виробництва покриття для футбольних полів на загальну суму майже $6 млн. За даними" Схем ", принаймні в частину контрактів було закладено переплату 20%, через що на рахунках офшору "осіло" більше ніж $1 млн.

У листопаді 2019 року в Офісі генпрокурора повідомляли, що правоохоронці розслідують п'ять кримінальних проваджень, у яких фігурує керівництво УАФ (ФФУ), зокрема й Павелко.

Адвокат Павелка Володимир Тимошенко стверджував, що кримінальних проваджень, у яких його підзахисний фігурував би як підозрюваний, немає.

2019 року Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка має розслідувати ймовірні факти корупції та зловживання службовим становищем Павелка під час реалізації бюджетної програми будівництва футбольних полів у 2017–2018 роках.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: