• Головна
  • Новини
  • ТСК з розслідування ймовірних зловживань Павелка має намір заслухати правоохоронців

18.01.2020, 14:38

ТСК з розслідування ймовірних зловживань Павелка має намір заслухати правоохоронців

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування ймовірних зловживань службовим становищем президента Української асоціації футболу, колишнього нардепа від Блоку Петра Порошенка та голови комітету Ради з питань бюджету Андрія Павелка має намір передати звернення до керівництва держави із проханням прискорити розслідування проваджень, які стосуються порушень в українському футболі, розповів член комісії, нардеп від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв.

Про це пише Гордон.ua.

17 січня відбулося чергове засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування ймовірних зловживань службовим становищем президента Української асоціації футболу, колишнього нардепа від Блоку Петра Порошенка та голови комітету Ради з питань бюджету Андрія Павелка. Про це повідомляє "Укрінформ".

Комісія має намір передати звернення до керівництва держави із проханням прискорити розслідування проваджень, які стосуються порушень в українському футболі.

"Ми підготували звернення. Це звернення буде направлено президенту України, прем'єр-міністру України, спікеру Верховної Ради України, генеральному прокурору, міністру внутрішніх справ, голові Національної поліції та голові Національного антикорупційного бюро України. Ми просимо вище керівництво держави та правоохоронних органів відреагувати на ситуацію, що склалася, та посприяти пришвидшенню ведення розслідування кримінальних проваджень, які стосуються порушень в українському футболі", – сказав член комісії, нардеп від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв.

Комісія вирішила запросити на наступне засідання 7 лютого правоохоронців, щоб заслухати їх у закритому режимі.

Як повідомляє канал "112 Україна", на засіданні розглянули отримані за запитами народних депутатів матеріали від правоохоронців, державних органів та безпосередньо від УАФ та її дочірньої структури "ФФУ Продакшн".

Зокрема, комісія одержала інформацію про закупівлі через компанію Newport Management LTD у 2015–2017 роках на €13 млн, які було отримано від УЄФА. Згідно з документами, було закуплено понад 30 тонн чаю на суму €385,2 тис., понад 10 тонн кави на €1,2 млн, більше ніж 2 тонни морепродуктів на суму €646, 8 тис., електричних ламп та електроніки на €2,6 млн, транспортних послуг і палива на суму €1,3 млн та інших товарів і послуг.

Канал повідомляє, що УАФ не надала документів щодо ймовірного нецільового використання коштів, отриманих від УЄФА та з інших джерел на розвиток футбольної інфраструктури. Також УАФ заявила, що не впливала на реалізацію бюджетної програми будівництва футбольних полів зі штучним покриттям, а тільки була ініціатором будівництва таких полів як профільна організація.

Водночас документи, отримані комітетом, підтверджують, що УАФ надавала Мінрегіону України розрахунки обсягу коштів для початку реалізації бюджетної програми; Павелко, перебуваючи одночасно народним депутатом України і головою бюджетного комітету, брав участь в ухваленні відповідних видатків держбюджету; керівництво ФФУ ввійшло до складу комісії Мінрегіону, визначало перелік об'єктів будівництва та обсяги фінансування, а "ФФУ Продакшн" була підрядником і постачальником штучного покриття для футбольних полів.

Тимчасову слідчу комісію було створено 15 листопада 2019 року.

Журналісти програми "Схеми" (спільний проєкт "Радіо Свобода" і каналу "UA:Перший") у жовтні 2018 року заявляли, що Павелко пов'язаний з офшорною компанією S.D.T FZE, зареєстрованою в ОАЕ, через яку з бюджету ФФУ вивели понад $1 млн. Зазначали, що через цей офшор "ФФУ Продакшн" закупила обладнання з виробництва покриття для футбольних полів на загальну суму майже $6 млн. За даними "Схем", принаймні в частину контрактів було закладено переплату у 20%, через що на рахунках офшору "осіло" понад $1 млн.

У листопаді 2018 року журналісти проєкту Bihus.info опублікували розслідування, у якому йшлося, що Павелко разом зі своєю цивільною дружиною Катериною Чаус із 2015-го до 2017 року витратили майже 21 млн грн, при тому, що місячна зарплата Павелка становить 20 тис. грн. Зокрема, за даними журналістів, Павелко разом із сім'єю щонайменше протягом двох років проживав у квартирі в київському РК Diamond Hill, вартість оренди якої становить $17 тис. на місяць. У своїх деклараціях за 2015-й і 2017 рік Павелко взагалі не декларував об'єктів нерухомості, а в декларації за 2016 рік указував, що знімає номер у готелі.

У висновках НАЗК про повну перевірку декларацій Павелка за 2015-й, 2016-й і 2017 рік ідеться, що в них є порушення, але ознак незаконного збагачення немає. В агентстві вирішили повідомити Павелка про зроблені висновки й доручити йому подати уточнену декларацію з достовірними даними.

Фото - ffu.ua

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: