26.06.2021, 20:01

Відбулась Всеукраїнська проща у Страдч

Сьогодні, 26 червня, відбулася Всеукраїнська проща у Страдч – унікальний відпустовий центр Львівської Архиєпархії. Цього року прощу присвятили 80-тій річниці смерті блаженних новомученників Миколая Конрада та Володимира Прийми, Дню мирянина, а також 20-тій річниці приїзду папи Івана Павла ІІ до України та проголошення Блаженними українських мученників. У паломництві взяли участь тисячі людей зі всієї України.

Про це провідомила пресслужба міської ради Львова.

Архиєрейську Літургію очолив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у співслужінні з іншими архиєреями та численним духовенством.

У проповіді Глава Церкви підкреслив, що це перша повноцінна проща в новому посткоронавірусному світі.

«Справді, сьогодні дивлячись на усіх тут зібраних, хочеться цілим серцем і устами подякувати Господу Богу за те, що нарешті ми можемо бути разом. Разом втішатися спільною молитвою, переживати особливу прощу, бо щиро кажучи, це перша повноцінна проща в новому посткоронавірусному світі», - зазначив Предстоятель УГКЦ.

«Сьогодні нас Господь Бог привів сюди, щоб подякувати Богові і Блаженним новомученникам отці Миколі Конраду та дяку Володимиру Приймі за те, що силою своєї любові посвідчили Христа аж до мученицької смерті в ім’я Божої любові. Коли вслухаємося в ту подію, читаємо акти мучеництва свідків Христової віри, ми бачимо, що саме любов перемогла страх, що саме любов повела того священника, доброго душпастиря принести Святі Тайни тіла і крові Спасителя вмираючій особі”, - сказав проповідник.

А також підкреслив, що сьогодні ми особливо молимося за наших мирян: «За вас, дорогі у Христі брати і сестри, дітей нашої Церкви, християн нового часу, бо ми є улюблені Богом діти. Як важливо кожному з вас сьогодні усвідомити, що Бог вас любить незалежно від того, чи ви ту любов заслужили, чи ні. Ви є тим новозавітним Божим народом, на якому спочиває Божественна благодать».

«Часом питаються, хто такий мирянин, хто такий вірний Христової Церкви сьогодні? Є багато різних відповідей, але сьогодні вслухаючись у те Божественне слово про Божу любов, ми можемо сказати, що мирянин – це той, хто вміє любити. Мирянин – це той, хто охрещений в ім’я Пресвятої Тройці – Отця і Сина і Святого Духа, і кому той єдиний бог у трьох особах подарував духа своєї любові. Той мирянин має особливу місію у тому світі – наповнити Божою любов’ю світ.  Наповнити тою Божою любов’ю свої родини», - переконаний Отець і Глава УГКЦ.

На завершення прощі усі учасники отримали повний відпуст, який уділив Блаженніший Святослав.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: