31.07.2021, 16:57

Вчені очікують штам COVID з летальністю 35%

Необхідно введення додаткових доз вакцини, а також зведення до мінімуму ризику передачі коронавірусу і ввезення нових варіантів з-за кордону, кажуть дослідники.

Британські дослідники розробили можливі сценарії розвитку мутацій коронавірусу, один з яких передбачає, що смертність нового потенційного штаму складе 35 відсотків. Про це йдеться в доповіді урядової групи радників з надзвичайних ситуацій влади Великобританії (SAGE), пише Кореспондент.

Групу вчених очолює головний науковий радник уряду Британії Патрік Валланс, її співголова - головний санітарний лікар Англії Кріс Вітт.

У документі перераховані наступні сценарії:

  •     поява варіанту SARS-CoV-2, який призведе до більшої кількості випадків важкого перебігу захворювання і більш високу смертність серед тих, що заразилися - близько 35 відсотків
  •     поява варіантів, які будуть стійкі до препаратів і вакцин проти коронавірусу
  •     поява варіантів вірусу з більш низьким рівнем загрози, які будуть швидше передаватися від людини до людини, тобто COVID-19 стане ендемічним захворюванням

Перший варіант експерти вважають "реально можливим". Щоб його уникнути, необхідно введення додаткових доз вакцини, а також зведення до мінімуму ризику передачі коронавірусу і ввезення нових варіантів з-за кордону.

Другий варіант розвитку подій також можливий, тому потрібно вдосконалити вакцини.

Останній сценарій малоймовірний в найближчому майбутньому, але можливий в довгостроковій перспективі, вважають вчені.

Як прокоментував депутат британського парламенту Лейла Моран, голова Всепартійної парламентської групи з питань COVID-19, висновки SAGE "демонструють просту реальність - ми ще не перемогли цей вірус".

Професор Мартін Маккі, експерт Лондонської школи гігієни і тропічної медицини, заявив, що британський уряд має зробити все для того, щоб уникнути появи нового варіанту вірусу, в тому числі підтримувати розробку вакцин наступного покоління.

Нагадаємо, що майже половина загиблих від дельта-штаму в Британії були вакциновані.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: