• Головна
  • Новини
  • Уряд вже місяць відмовляється від державних запозичень

21.04.2020, 12:11

Уряд вже місяць відмовляється від державних запозичень

Міністерство фінансів України вчетверте поспіль скасувало щотижневий аукціон з продажу облігацій внутрішньої державної позики, який традиційно проводять щовівторка.

Відповідне оголошення з’явилося на сайті відомства 21 квітня, передає Громадське.

«За результатами проведених консультацій з первинними дилерами Мінфін повідомляє про те, що 21 квітня 2020 року аукціони з розміщення ОВДП не проводитимуться», — повідомляють у Мінфіні.

Там зазначають, що подальший вихід держави на фінансові ринки буде проводитися відповідно до графіка запозичень та з урахуванням попиту та кон’юнктури ринку.

Скасування аукціонів з продажу ОВДП свідчить про те, що наразі уряд має достатньо коштів для здійснення виплат за державним боргом. Крім цього, наразі вихід на ринок за новими запозиченнями для уряду може бути занадто ризиковим: інвестори бояться вкладати гроші в Україну на тривалий термін, а вартість будь-яких урядових запозичень може бути занадто високою.

Останній аукціон з продажу державних облігацій відбувся 24 березня. Тоді до бюджету залучили 801,6 мільйона доларів та 75,7 мільйона євро. Гроші залучили на відносно короткий проміжок часу: доларові облігації на 85 днів, а єврові — на 414 днів.

Зазначимо, що у часи криз інвестори віддають перевагу активам з найнижчим рівнем ризику. Серед таких активів, як правило, дорогоцінні метали та облігації країн з найвищими кредитними рейтингами (США, Німеччина, Японія). Водночас інвестиції в акції, облігації країн, що розвиваються та у сировину вважаються ризиковими. Для України це означає, що запозичення на ринку у цей час стають надто дорогими та невигідними.
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: