19.12.2020, 10:16

Мінфін підлатав бюджет ще $600 мільйонами боргу-2033

Україна провела розрахунки за дорозміщенням єврооблігацій-2033 на суму 600 мільйонів доларів з відсотковою ставкою 7,253%, загальна непогашена сума облігацій становить 2,6 мільярда доларів.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Довипуск відбувся з дохідністю 6,20% та ціною пропозиції при вторинному розміщенні 108,914%. Єврооблігації включені в офіційний список та допущені до торгів на регульованому ринку біржі Euronext Dublin.

Інвесторська база всієї транзакції переважно складається з фондів, що управляють активами (85%), хедж-фондів (13%), та пенсійних і страхових фондів (2%).

Найбільший попит був зі сторони інвесторів зі Сполучених Штатів, Сполученого Королівства та країн континентальної Європи, які придбали більшу частину єврооблігацій додаткового розміщення  - їх частки склали 52%, 37% та 10% відповідно. Інвестори з Азії купили 1% додаткового розміщення. 

Кошти від додаткового розміщення єврооблігацій були перераховані на рахунки Державної казначейської служби України та будуть використані для фінансування державного бюджету.

BNP Paribas and Goldman Sachs International виступили спільними лід-менеджерами транзакції. 

В результаті завершення додаткового розміщення загальна основна сума доларових облігацій-2033 зовнішньої держпозики становить 2,6 млрд доларів.

Нагадаємо, Україна 11 грудня розмістила додатковий випуск єврооблігацій на суму 600 млн доларів із дохідністю 6,2%, залучені кошти використають для фінансування загальних бюджетних призначень.

3 грудня прем'єр Денис Шмигаль заявив, що Україна до кінця 2020 року може вийти на ринок зовнішніх запозичень, обсяги запозичень можуть становити близько 1 млрд доларів.

У липні Мінфін успішно розмістив облігації на 2 млрд доларів, дохідність нового випуску - 7,25% з погашенням у березні 2033 року.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: